Uscătoare de aer comprimat

Uscătoarele de aer comprimat sunt foarte importante pentru o mulțime de industrii (industria alimentară, dentară, industriile prelucrătoare de metale etc), dar și pentru industria de prelucrare a lemnului. Aerul comprimat folosit pentru funcționarea optimă a unor utilaje de producție este important să fie uscat și lipsit de condens. Umiditatea aerului poate să altereze procesele de prelucrare și să dăuneze semnificativ produselor finale, dar și utilajelor sau sculelor care folosesc aer comprimat.

Practic, dacă ar fi să rezumăm importanța lor, acestea îți protejează utilajele, sculele și piesele realizate, te ajută să economisești bani și să obții calitate superioară în procesele tale de prelucrare.

Acestea fac parte din instalațiile de aer comprimat, iar rolul lor este de a purifica aerul care intră în instalație prin procesul de uscare. În industriale de fabricare a mobilei, acestea se folosesc pentru aplicarea cantului, operații de finisare, operații de tăiere, vopsitorie, scule pneumatice etc. Uscătoarele ajută la evitarea apariției bulelor în procesele de vopsire sau lăcuire, coroziunea elementelor sistemului pneumatic, a sculelor care folosesc aer comprimat, blocarea instalației de aer comprimat din cauza particulelor de praf sau reziduri de ulei din aer sau chiar a înghețului din timpul iernii.

Acestea pot fi de mai multe tipuri – cu refrigerare, cu adsorbție, mixte, cu membrană – în funcție de nevoile de prelucrare, tipul utilajelor, mărimea și necesarul acestora și al compresoarelor folosite etc. Atunci când alegi un uscător, trebuie să mai ai în vedere și debitul de aer, presiunea de lucru, temperatura aerului comprimat și cea a mediului de lucru.

Uscătoarele Schneider Airsystems sunt realizate în Germania, din materiale de calitate superioară, beneficiază de garanții extinse și asistență tehnică și service atât în garanție, cât și post-garanție.

Îți recomandăm să intri în legătură cu un consultant Felder Group pentru a găsi soluția potrivită pentru instalația ta de aer comprimat. Ne poți scrie pe WhatsApp sau ne poți suna pe numărul de telefon 0731 335 337.

Uscatoare de aer comprimat
Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.