CNC FORMAT 4 Creator 3
Centru de găurire multiplă și frezare cu comandă numerică (CNC) FORMAT4 Creator 950 premium
SKU: CreatorP

Centru de găurire multiplă și frezare cu comandă numerică (CNC) FORMAT4 Creator 950 premium

Contacteaza-ne pentru termenul de livrare

Comandă sau cere ofertă online

  • Ai livrare rapidă la produsele din stoc
  • Îți răspundem în maxim 48h la cererile de ofertă

Format4 Creator 950 premium: Următorul pas în găurirea multiplă și frezarea de mare productivitate pentru mobilier corp și uși

Format4 Creator 950 este soluția CNC potrivită pentru a face următorul pas în dezvoltarea afacerii tale cu investiție redusă. Cu o operare simplă și intuitivă, Creator 950 te ajută să produci mai mult, mai precis și mai rapid.

Creator 950 cuprinde trei modele configurate special pentru a răspunde nevoilor de prelucrare ale atelierelor și fabricilor mici și mijlocii moderne:

• Creator 950 classic – pentru mobilă corp

• Creator 950 advanced – pentru mobilă corp și uși de interior

• Creator 950 premium – pentru mobilă corp, uși de interior și inserare cepuri

Vezi ce poate face Creator 950 pentru producția ta. În video-ul de mai jos vei putea vedea la lucru toate cele trei configurații. Dacă nu ești sigur care dintre modelele Creator 950 se potrivește specificului și nevoilor tale de prelucrare, poți lua legătura cu consultanții Felder Gruppe România la 0731 335 337.

 

 

Configurat pentru realizarea de mobilier corp, uși și inserarea automată de cepuri, Creator 950 premium te ajută să îți duci afacerea la un nou nivel pentru că îți permite să:

Produci mai mult și mai repede în doar 5 mp. Creator 950 premium realizează găurire și frezare într-un singur ciclu de prelucrare: formatizare pe 4 laturi, frezare pe fața piesei.

Ai flexibilitate și versatilitate sporite în prelucrare. Creator 950 premium îți permite să lucrezi cu agregate CNC și să schimbi sculele de prelucrare automat.

Câștigi timp cu fiecare piesă. Pur și simplu încarci piesa și Creator 950 premium este de gata de lucru. Fără fixare cu ventuze, fără selectarea câmpului de lucru.

Ai garanția preciziei și calității. Indiferent de numărul de piese prelucrate, Creator 950 premium îți garantează aceeași precizie și calitate a pieselor de fiecare dată.

Nu trebuie să angajezi mai mulți oameni. Operarea pe Creator 950 premium se realizează cu efort redus chiar și atunci când prelucrezi piese mai grele sau de dimensiuni mari.

Ai confort sporit în operare. Panoul de comandă și control este simplu și ușor de utilizat, iar programul WoodFlash de editare și operare este ușor de învățat și îți permite să creezi programe de lucru într-un mod intuitiv.

Beneficiezi de tehnologie CNC cu investiție redusă. Indiferent de configurația aleasă, Creator 950 premium reprezintă o intrare sigură și accesibilă în tehnologia CNC.

 

Descoperă mai jos toate avantajele prelucrării cu Creator 950 premium de la Format4 și fă următorul pas pentru dezvoltarea afacerii tale.

 

✓   Calitate 100% austriacă

Centrul cu comandă numerică Creator 950 Premium este produs 100% în Austria, în fabrica din Hall – Tirol, doar cu materiale de calitate de la furnizori certificați.

✓   Garanție extinsă de 3 ani Format4

Concentrează-te pe dezvoltarea afacerii și pe ceea ce este mai important pentru tine. Beneficiezi de garanție extinsă de 3 ani pentru utilaj prin programul G+ al Felder Gruppe România.

   Asistență tehnică dedicată prin Blitz Service

Înțelegem ce înseamnă oprirea producției pentru tine, așa că am dezvoltat un program complet pentru asistență tehnică în garanție și post-garanție: instalare și punere în funcțiune utilaj, instruire operatori, reparații, asistență la distanță și abonamente de service în funcție de nevoile tale.

   Training pentru operatori prin Blitz Expert

Îți oferim consultanță, training și cursuri avansate pentru utilaj și software ori de câte ori ai nevoie pentru operatori prin programul Blitz Expert.

✓   Dedicat fabricilor de mobilă mici și mijlocii

Creator 950 premium a fost construit pentru a oferi fabricilor de mobilă mici și mijlocii o soluție CNC de mare productivitate pentru găurire și frezare într-un spațiu redus și cu investiție redusă.

 

Produci mai mult în doar 5 mp: găurire și frezare într-un singur ciclu de prelucrare în configurație standard

Dacă te confrunți cu problema spațiului în atelierul sau fabrica ta, dar îți dorești creșterea capacității de producție și eficientizarea acesteia, Creator 950 este soluția CNC care răspunde ambelor nevoi: productivitate crescută cu un necesar de spațiu de doar 5 m².

Creator 950 te ajută să câștigi timp în prelucrare cu efort minim pentru că realizează găurire și frezare într-un singur ciclu de prelucrare (formatizare pe cele 4 laturi, frezare pe fața de sus a piesei) și inserare cepuri, indiferent că dorești să realizezi mobilier corp sau uși.

 

Ai garanția preciziei și a stabilității în prelucrare: prelucrare de sus în jos, sisteme robuste de prindere și fixare a piesei

Construit pentru producătorii de mobilă mici și mijlocii care doresc să facă următorul pas în afacerea lor cu o soluție CNC, Creator 950 premium surprinde prin simplitatea în operare și performanța superioară de prelucrare.

Creator 950 premium oferă garanția preciziei și a stabilității în prelucrare prin intermediul tehnologiei de prelucrare de sus în jos, unică în acest segment, a sistemelor de prindere și preluare a piesei robuste și inteligente, dar și a altor dotări tehnice care te vor ajuta să obții prelucrări de calitate.

Prelucrare de sus în jos

Unic în piață pe acest segment de echipamente CNC, prelucrarea pe Creator 950 se realizează de sus în jos ceea ce contribuie la precizie sporită pentru că nu există riscul ca piesa să se miște în timpul prelucrării așa cum se întâmplă în cazul altor tipuri de tehnologii. Prelucrarea de sus în jos permite o fixare mai precisă și stabilă a pieselor, fără să fie afectate de vibrațiile de lucru.

 

 

Sistem de prindere a piesei cu 2 cleme independente acționate pneumatic (standard)

Prinderea piesei de lucru se realizează de-a lungul axei X prin 2 cleme robuste cu acționare pneumatică. Deplasarea lor se realizează cu ajutorul mecanismului pinion-cremalieră ce asigură o îndrumare optimă și un traseu precis al piesei în timpul prelucrării. În funcție de zona în care capul de găurire/ frezare sau agregatul lucrează pe piesă, clemele se deplasează independent pe suprafața piesei fără să afecteze procesul sau să genereze timpi morți.

 

 

Role de presare față-spate și dispozitiv de ghidare a piesei pe axa Y (standard)

Pentru stabilitate și precizie sporite în prelucrare, Creator 950 advanced este echipat cu role de presare a piesei față-spate. Acestea ajută la avansul precis al piesei și asigură rezultate perfecte pentru frezarea superioară, găurire și decupare. Dispozitivul manual de presare pentru poziționarea și ghidarea piesei pe axa Y cu presiune pneumatică la contact contribuie la calitatea prelucrării.

 

 

Opritori cilindrici de referință pentru fixarea și ghidarea piesei pe axa X pentru piesele lungi

Pentru prelucrarea pieselor cu lungimea maximă de 1.200 mm, Creator 950 cuprinde în echipare standard opritori de referință cilindrici ce oferă o fixare precisă a pieselor. Pentru piese mai mari de 1.400 mm, poți opta pentru un al doilea opritor care va asigura bazarea precisă a piesei.

 

 

Sistem de măsurare a piesei cu senzori cu ultrasunete pentru măsurarea piesei pe 3 axe

În echipare standard, Creator 950 premium cuprinde sistem cu senzori cu ultrasunete pentru măsurarea pieselor pe axa X (lungime). Dacă dorești un grad superior de precizie, poți opta pentru sistemul de măsurare cu senzori cu ultrasunete și pe axele Y și Z (lățime și înălțime/ grosime).

Prin măsurarea piesei pe 3 axe (lungime, lățime, grosime) sunt eliminate posibilele erori de măsurare sau de calcul ale pieselor de către operator. Astfel, vei reduce pierderile de material și vei putea obține îmbinările perfecte ale pieselor de mobilier cu mai puțin efort.

 

 

 

Sistem automat de măsurare a lungimii sculelor (opțional)

Pentru a avea garanția preciziei în prelucrare, poți opta pentru sistemul automat de măsurare a lungimii sculei. Valoarea măsurată va fi transferată automat în baza de date a sculelor și salvată. Sistemul te va ajuta să reduci erorile de calcul și vei avea de fiecare dată rezultatele pe care ți le dorești fără să mai irosești materie primă făcând probe. Sistemul automat de măsurare a sculelor este folosit cu succes pe toate centrele cu comandă numerică Format4.

 

 

Ești mai flexibil și versatil în producție: prelucrare cu agregat CNC (opțional)

Un CNC pentru început de drum nu înseamnă că nu-ți oferă gradul de flexibilitate pe care îl oferă un CNC clasic. Ba dimpotrivă. Cu Creator 950 premium rămâi mereu flexibil în aplicații prin utilizarea agregatelor CNC și a gamei largi de scule pe care o poți folosi.

Agregat pentru inserarea de cepuri (standard)

Cu CNC-ul Creator premium ai o soluție completă pentru realizarea de mobilier corp. Acesta îți permite să găurești piesa și să inserezi cepuri automat pentru îmbinarea pieselor de mobilier într-un singur ciclu de prelucrare.

Agregatul de cepuire realizează cepuirea în direcția X, pe lungime. Acesta utilizează cepuri cu diametrul de 5-6 mm sau 8-10 mm, cu toleranță de diametru +/- 0.2, cu lungimile 20-25-30-35-40 mm.

Agregat de prelucrare pentru găurire și frezare (opțional)

Centrul cu prelucrare numerică Creator 950 premium poate fi echipat cu agregat CNC cu o ieșire înclinabilă care permite montarea unei pânze circulare cu diametru maxim de 180 mm, și cu agregat la 90° cu 2 ieșiri care permite montarea burghielor și frezelor. Agregatul îți permite să faci scobiri în cantul piesei pentru broasca de ușă din lemn masiv, găuri pentru balamale sau cepuri, caneluri sau să realizezi falțul ușilor mult mai ușor.

Prelucrarea cu un agregat CNC aduce o mulțime de beneficii în producție. Spre deosebire de un grup de prelucrare cu mișcare liniară, prelucrarea cu agregat permite un grad de flexibilitate superior pentru că acesta permite o prelucrare înclinată.

De ce să optezi pentru un agregat CNC?

    • Poți instala o magazie de scule, iar schimbarea sculelor de lucru se face automat, nu manual de către operator.
    • Câștigi timp pentru că nu mai trebuie să oprești programul de lucru pentru schimbarea sculelor. Deci, ai mai puțini timpi morți în producție.
    • Ești mai flexibil și versatil pentru că poți realiza mai multe tipuri de găuriri și frezări într-un singur ciclu de producție.

 

 

Electromandrină pentru frezare de 12 kW (standard)

Electromandrina de 12 kW oferă o performanță ridicată și permite prelucrarea diferitelor materiale datorită turației de până la 24.000 rpm. Aceasta folosește rulmenți ceramici și datorită sistemului de prindere de tip HSK, schimbarea manuală a sculelor se realizează ușor și rapid.

 

 

Grup de găurire DH 17 cu 11 capete verticale, 6 orizontale şi 1 pânză pentru caneluri (standard)

Grupul de găurire DH 17 6H 1S conține 17 capete de găurire: 6 capete orizontale (3 stânga, 3 dreapta), 11 capete verticale (5 stânga, 6 dreapta) și 1 pânză de canelat pe axa X. Poți opta și pentru un grup de găurire DH25 8H 1S cu 25 de scule de prelucrare.

 

Câștigi timp cu fiecare piesă și ai cicluri mai scurte de producție: fixare fără ventuze sau console, fără selectarea câmpului de lucru

Unul dintre marile avantaje pe care Creator 950 premium le oferă producătorilor de mobilă este confortul în operare și în manipularea pieselor. Spre deosebire de un CNC clasic sau alte centre de găurire multiplă și frezare, piesa nu trebuie să fie pregătită de operator pentru funcționare. Acest lucru nu oferă doar confort, ci te ajută să câștigi timp și să generezi un grad superior de repetabilitate pentru operațiile de găurire și frezare.

Prelucrare CNC fără ventuze sau console, fără selectarea câmpului de lucru

Operatorul nu mai trebuie să selecteze câmpul de lucru și să poziționeze piesele pe console, ci așază piesa pe masa utilajului, fixează rigla de bazare și piesa este gata de lucru. Acest lucru nu oferă doar confort, ci contribuie și la reducerea timpului de lucru și la evitarea erorilor de operare.

 

 

Magazie de scule cu 4 poziții și încărcare automată (opțional)

Magazia de scule cu 4 poziții permite schimbarea rapidă și eficientă a sculelor, astfel încât fluxul de lucru să fie constant și să nu pierzi mult timp atunci când treci de la o operație la alta. Suplimentar, poți opta pentru o poziție de încărcare pentru agregate sau scule pentru încărcarea automată a magaziei de scule.

 

 

Viteză de avans reglabilă

Viteza de avans poate fi reglată în funcție de tipul de material pe care îl prelucrezi. Odată reglată, viteza rămâne constantă pe tot parcursul operației, ceea ce asigură cea mai înaltă calitate a prelucrării indiferent de tipul de material.

 

 

 

Nu mai trebuie să angajezi oameni suplimentari

Conceptul de prelucrare orizontală convinge de la prima vedere. Chiar și cele mai grele piese pot fi prelucrate cu ușurință cu operarea unei singure persoane pentru că panourile nu au nevoie de susținere în timpul procesării, ci doar de încărcare/ descărcare.

 

Ai control sporit în operare: panou de comandă și control și software de operare și programare WoodFlash

Creator 950 premium te va convinge și atunci când vine vorba despre crearea de programe de lucru și operarea CNC-ului. Panoul de comandă și control este simplu și ușor de utilizat, iar programul WoodFlash de proiectare este ușor de învățat și îți permite să creezi programe de lucru într-un mod intuitiv. În plus, operatorul are control maxim în producție pentru că programul îți afișează reprezentarea tridimensională a oricărui reper lucrat în timp real.

Panou de comandă și control cu monitor LED color de 24”

Din panoul de comandă și control cu monitor LED color de 24” poți regla viteza de avans și poți selecta modul de operare. În caz de urgență, poți opri funcționarea echipamentului și apoi poți reseta programul de lucru întrerupt. În plus, dimensiunea mare a acestuia îți permite să lucrezi mai ușor pentru că vezi toate elementele necesare prelucrării.

 

 

Tehnologie software modernă și intuitivă WoodFlash Programming cu 2 licențe (standard)

Creator 950 premium funcționează cu programul WoodFlash prin care se realizează programarea și administrarea programelor de lucru (operarea generală a mașinii, crearea, editarea și memorarea programelor de lucru, administrarea sculelor de prelucrare etc.). Interfața grafică intuitivă oferă utilizatorului reprezentarea tridimensională a fiecărei intrări și oferă un feedback vizual asupra tuturor operațiilor efectuate pe piesele de lucru în orice moment. Programul WoodFlash poate fi instalat atât pe echipament, cât și pe un calculator extern pentru că vine standard cu 2 licențe. În acest fel programarea nu se suprapune cu timpul de producție efectiv, astfel încât să câștigi timp.

 

 

 

Îți optimizezi producția prin compatibilitatea cu programul de proiectare F4 Design (opțional)

Creator 950 premium este compatibil cu software-ul de proiectare F4 Design pentru proiectarea corpurilor de mobilă 3D și cu alte programe CAD din piață. Această compatibilitate software înseamnă mai multă flexibilitatea și productivitate pentru tine. Prin comunicarea între programul de proiectare F4 Design și WoodFlash vei ști exact care sunt piesele necesare pentru un corp sau pentru un ansamblu de corpuri și cotele de prelucrare necesare. Acest lucru te ajută să câștigi timp și să îți optimizezi producția nu doar la nivel de găurire și frezare, ci pe întreg fluxul de prelucrare necesar produsului finit.

 

Ai dimensiuni optime de prelucrare: ideale pentru mobilier corp și uși de interior

Creator 950 premium îți permite să prelucrezi panouri cu înălțime între 6-80 mm, lățime între 80-950 mm și lungime maximă de 3.700 mm. Lungimea minimă a piesei pentru formatizarea pe 3 laturi este de 256 mm, iar cea de prelucrare pe toate cele 4 laturi de 354 mm. Dimensiunile îți permit să lucrezi mobilier corp și uși de interior fără efort.

 

 

Prelucrezi suprafețe sensibile mai ușor și sigur: masă de rășină fenolică, cu pernă de aer (opțional)

Pentru suprafețele sensibile, Creator 950 premium este echipat cu masă de rășină fenolică recomandată pentru prelucrarea pieselor cu suprafețe sensibile la frecare și zgârieturi.

Opțional, masa de lucru din rășină fenolică poate fi dotată și cu pernă de aer pentru mișcarea liberă a materialului.

 

 

Poți integra CNC-ul în fluxul de lucru din fabrică: cititor de cod de bare și descărcarea pieselor prin spate

Special conceput pentru eficientizarea fluxului de producție, Creator 950 premium poate fi integrat în rețea cu alte echipamente din fabrică prin intermediul sistemului de etichetare cu cod de bare și a mesei pentru descărcarea pieselor prin spate. În acest fel, tu câștigi timp în producție, dar reduci semnificativ și rata de erori umane de reglare și de operare și, implicit, vei avea și pierderi mai mici de material.

Descărcarea pieselor prin spate (opțional)

Creator 950 poate fi programat pentru descărcarea pieselor prelucrate prin spatele acestuia, astfel încât să poată fi integrat într-un flux de producție alături de alte echipamente mult mai ușor.

 

 

Scanner wireless pentru citirea codurilor de bare (opțional)

Scanerul de coduri de bare citește instrucțiunile de prelucrare de pe eticheta piesei și transmite automat informațiile programului. Dacă lucrezi, de exemplu, într-un flux centralizat cu un agregat de tăiat în pachet sau circular, mașină de cant sau un alt CNC, întregul flux poate deveni mult mai ușor pentru că operatorul nu mai trebuie să calculeze cote sau să măsoare piesele pentru că scanerul pentru citirea codului de bare identifică informația necesară pentru ciclul de găurire și frezare.

 

 

Beneficiezi de exhaustare eficientă și completă: control automat al conexiunii de extracție  

Cu ajutorul controlului automat al conexiunii de extracție, întreaga capacitate de extracție este deplasată între capul de găurire și axul principal, în funcție de operația care este în desfășurare în acel moment.

 

 

Ai consum de energie redus cu 30%: pachet “Green Line” (opțional)  

Prin pachetul de echipare pentru reducerea consumului de energie “Green Line”, Creator 950 premium va consuma cu până la 30% mai puțină energie. Pachetul “Green Line” controlează închiderea pompei de vacuum, închiderea monitorului după o perioadă presetată, decuplarea motoarelor de antrenare ale axelor, dezactivarea jeturilor de aer pe electromandrină și închiderea ventilatoarelor de răcire.

 

 

Economisești bani: costuri reduse de întreținere și asistență specializată online  

Valabil pentru toate utilajele din portofoliul Felder Group, întreținerea utilajelor și echipamentelor industriale nu presupune eforturi complexe sau costuri ridicate. Recunoscute peste tot în lume pentru stabilitatea, precizia în prelucrare și calitatea materialelor din care sunt construite, acestea beneficiază de garanții extinse și îți vor fi partener în prelucrare pentru mult timp. În plus, acest lucru îți garantează că vei avea un preț de revânzare ridicat atunci când te vei decide să mergi la nivelul următor.

Pachet teleservice pentru conectare cu inginerii Felder Group

Creator 950 premium este dotat standard cu pachet teleservice cu conectare la internet prin care inginerii Felder pot vizualiza, diagnostica și reinițializa parametrii echipamentului online. În cazul în care te confrunți cu probleme sau disfuncționalități de soft, acestea se vor rezolva rapid prin intervenția online de specialitate.

Sistem centralizat automat de gresare

Sistemul de gresare centralizat pentru lubrifierea întregului sistem de axe – ghidaje – rulmenți te scutește de efortul de gresare manual. Scapi de grija întreținerii pentru că acționarea pompei se realizează automat la un interval de 16 ore de lucru efectiv, comandat și controlat de program.

Garnituri suplimentare pentru ghidajele laterale (opțional)

Dacă prelucrezi materiale abrazive sau materiale dure nelemnoase, te poți confrunta cu riscul defectelor cauzate de urmele de material care se pot depune pe calea de rulare. Pentru a elimina acest risc, ghidajele pot fi echipate cu garnituri suplimentare. Protecția suplimentară a ghidajelor liniare de rulare se realizează prin sigilarea suplimentară. Aceste garnituri extind durata de viață a componentelor în aplicații cu foarte mult praf sau în procesarea materialelor de plastic sau compozit.

 

 

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, consultanții Felder Gruppe România îți stau la dispoziție la numărul de telefon 0731 335 337. Pentru informații complet actualizate legate de acest utilaj, solicită ofertă.

Greutate 1950 kg
Brand For Filter

FORMAT-4

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Centru de găurire multiplă și frezare cu comandă numerică (CNC) FORMAT4 Creator 950 premium”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *