UniMaster UNM STS 1250-10-270 XDKC: Puternic și versatil, cu uscător integrat, pentru utilizare în atelierele profesionale mici și mijlocii

Compresoarele cu piston cu vas tampon vertical din gama UniMaster sunt puternice, robuste și versatile și reprezintă soluția perfectă pentru atelierele în care nu este necesară o alimentare permanentă cu aer comprimat.

În funcție de nevoile tale, compresorul staționar cu piston cu vas tampon vertical UniMaster UNM STS 1250-10-270 XDKC poate fi integrat în instalații individuale sau poate fi folosit pe funcție de compresor auxiliar. Acesta asigură o presiune maximă de 10 bar, debit refulat de 980 l/min, debit aspirat de 1.250 l/min și are vas tampon de 270 l.

Compresorul staționar cu piston cu vas tampon vertical UniMaster UNM STS 1250-10-270 XDKC satisface cele mai înalte cerințe cu privire la calitatea aerului comprimat pentru că are integrat un uscător cu refrigerare.

Blocul de compresie este inima oricărui compresor, iar UniMaster UNM STS 1250-10-270 XDKC are bloc de compresie cu 2 cilindri, cu 2 trepte de compresie și motor de 7.5 kW. Compresorul rezistă utilizării îndelungate și este potrivit pentru alimentarea diferitelor scule pneumatice și utilaje pentru prelucrarea lemnului, precum mașina pentru aplicarea cantului, mașina de calibrat și șlefuit, fierăstrăul circular pentru tăierea în pachet, centrul de prelucrare cu comandă numerică (CNC). Poate fi folosit și în alte domenii, precum ateliere auto, vopsitorii, ateliere de tapițerie (capsatoare, șurubelnițe pneumatice) etc.

 

Avantaje comerciale

Atunci când achiziționezi un compresor Schneider Airsystems, poți fi sigur că te vei bucura pentru mult timp de investiția ta, cu aceeași eficiență ca la început. Cu o istorie de peste 50 de ani în realizarea de soluții pentru aer comprimat, Schneider Airsystems oferă o gamă completă de produse și soluții pentru orice nevoie de prelucrare ai avea, cu un raport calitate-preț convenabil.

Cu soluțiile de aer comprimat Schneider Airsystems știi că ai parte de o distribuție perfect etanșă a aerului comprimat pentru că toate sistemele de transport și distribuție a aerului comprimat Schneider sunt certificate pentru conformitatea calității de către TUV Germania.

Un sistem de aer comprimat este un sistem foarte complex. Întotdeauna trebuie luați în considerare factori precum: spațiul disponibil, temperatura ambientală, admisia și evacuarea aerului, condițiile de mediu, accesibilitatea pentru operațiile de întreținere, surse de amplificare a zgomotului, etc. Se recomandă solicitarea ajutorului unui specialist care să determine necesarul efectiv de aer comprimat pentru că un compresor conceput incorect va avea ca rezultat costuri mai mari de energie, o uzură mai mare și scăderi accidentale de presiune în rețeaua de conducte.

Pe lângă beneficiile oferite de Schneider Airsystems, achiziția unui compresor de la Felder Gruppe România, unic importator și distribuitor pentru soluțiile de aer comprimat Schneider Airsystems în România, îți aduce și alte beneficii, precum soluții de finanțare flexibilă și consultanță de specialitate.

 • 15 ani garanție Schneider anticoroziune pentru vasul tampon
 • Soluții de finanțare flexibilă prin programul Flex-Fin®: rate, leasing, fonduri
 • Consultanță de specialitate în alegerea soluției de aer comprimat potrivită nevoilor tale de prelucrare. Sună la 0731 335 337 pentru ofertă personalizată.
 • Asistență tehnică completă de specialitate prin Blitz Service oriunde în România. Aceasta include:
  • Servicii de întreținere și reparații
  • Asistență profesională dedicată prin telefon
  • Servicii profesionale la cerere
  • Instalare și instruire

Dacă ți-ai planificat să instalezi un sistem nou de aer comprimat sau să îl optimizezi pe cel existent, la Felder Gruppe România ai consultanță și planificare gratuite pentru sistemul tău integrat de aer comprimat. Cu Felder Gruppe România ai găsit partenerul potrivit pentru a proiecta sisteme eficiente de aer comprimat:

 • Analiza stadiului curent și a cerințelor:
  • Evaluare cerințe
  • Depistare și măsurare pierderi
  • Verificare sistem și siguranță
 • Consultanță și planificarea sistemului:
  • Calcularea potențialului de optimizare și economisire
  • Planificarea proiectului
  • Schițe de instalare

 

Avantaje în utilizare:

Atunci când ai nevoie să alimentezi un utilaj din atelier cu aer comprimat sau dorești extinderea instalației de aer comprimat existentă în atelier cu un compresor auxiliar, UniMaster UNM STS 1250-10-270 XDKC este soluția potrivită. Datorită designului vertical compresorul ocupă puțin spațiu în atelier, astfel încât să ai mai mult loc pentru utilaje.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale compresorului este că are integrat un uscător prin refrigerare și oferă o soluție completă, gata oricând să asigure aer comprimat uscat pentru rezultate perfecte în prelucrare.

Cu Schneider UniMaster UNM STS 1250-10-270 XDKC te bucuri de o soluție de aer comprimat durabilă, ce poate fi utilizată zilnic în atelier și care face față sarcinilor ridicate de aer comprimat.

Descoperă mai jos toate avantajele pe care compresorul le oferă în exploatare.

 

Te bucuri de o soluție de aer comprimat durabilă pentru că orice compresor Schneider este construit cu materiale de înaltă calitate ca tu să te poți bucura pentru mult timp de investiția făcută. Acest lucru conduce implicit la diminuarea costurilor de întreținere și rezistență sporită în exploatare.

Ai garanție 15 ani anticoroziune pentru vasul tampon.

Ai siguranța calității compresorului pentru că vasul tampon este realizat în conformitate cu standardul AD2000. Standardul AD2000 descrie în detaliu toate cerințele de siguranță care trebuie îndeplinite pentru a se conforma Directivei Europene privind echipamentele sub presiune.

Ai o soluție completă și beneficiezi de aer comprimat uscat pentru că are integrat un uscător prin refrigerare. Condensul format în urma răcirii aerului după comprimare trebuie îndepărtat din instalația de aer pentru a preveni problemele de funcționare, opririle costisitoare care nu permit utilizarea echipamentelor conectate și coroziunea. Tocmai de aceea, uscarea aerului este o cerință cheie pentru tratarea aerului comprimat.

Uscarea aerului comprimat prin refrigerare este economică și nepoluantă și devine astfel, cea mai eficientă metodă pentru tratarea aerului comprimat.

Ai siguranță în timpul utilizării compresorului datorită comutatorului stea-triunghi cu care compresorul este echipat. Comutatorul stea-triunghi ajută la reducerea consumului de energie electrică și protejează instalația din atelier în cazul unei suprasolicitări. Acesta este prevăzut chiar și cu un întrerupător cu funcție de oprire de urgență.      

Comutatorul are și contor de ore de funcționare, astfel îți permite să știi în permanență cât ai utilizat compresorul și poți estima mai bine când trebuie să realizezi activitățile de întreținere sau schimbul de ulei.

Îl folosești fără griji pentru alimentarea utilajelor și sculelor din atelier pentru că are bloc de compresie cu 2 cilindri, 2 trepte de compresie și motor cu putere de 7.5 kW.

UniMaster UNM STS 1250-10-270 XDKC este un compresor cu piston puternic ce face față unei utilizări îndelungate. Acesta asigură o presiune maximă de 10 bar, debit refulat de 980 l/min și debit aspirat de 1.250 l/min.

Vasul tampon de 270 l face față fără probleme sarcinilor grele de lucru.

Poți să îl folosești și cu funcție de compresor auxiliar pentru că este prevăzut cu un manșon auxiliar ce permite integrarea acestuia într-o instalație de aer comprimat deja existentă în atelier.

Beneficiezi de un consum redus de energie datorită compresiei în 2 etape. Prin comprimare în 2 trepte și răcire intermediară se tinde către procesul izotermic de comprimare și se micșorează consumul de lucru mecanic, fapt ce conduce la un consum redus de energie.

Grupul de compresie este echipat cu răcitor intermediar și răcitor final.

Muncești fără griji pentru că este echipat cu presostat. Acesta are rolul de a opri compresorul atunci când acesta atinge presiunea maximă de 10 bar, iar atunci când presiunea scade până la 1,5-2 bar, acesta repornește compresorul.

Ai garanția eficienței maxime datorită curelei de antrenare V-belt care transmite toată puterea dezvoltată de motor către blocul de compresie.

Economisești spațiu în atelier datorită designului vertical cu picioare de susținere. Compresorul va ocupa mai puțin spațiu în atelier, astfel încât să ai mai mult loc pentru utilaje.

Ai ușurință în operare datorită manometrului pentru presiunea vasului tampon și cuplei rapide integrate în exterior. Manometrul permite citirea ușoară a valorilor pentru măsurarea presiunii rezervorului.

Beneficiezi de confort în utilizare datorită robinetului de evacuare a aerului comprimat ușor accesibil. Dar și evacuarea condensului se realizează ușor, prin intermediul purjorului aflat sub vasul tampon.

Stai fără griji pentru mult timp pentru că vasul tampon are un înveliș protector pentru rezistență sporită în timp.

Reduci uzura componentelor compresorului pentru că motorul acestuia funcționează la turație redusă. O uzură mai mică a componentelor compresorului conduce și la diminuarea costurilor de întreținere.

Inspectezi ușor vasul tampon deoarece este prevăzut cu o fereastră de vizitare care face accesul ușor și rapid pentru întreținerea acestuia.

Ai  stabilitate în prelucrare pentru că picioarele sunt rezistente și împiedică mișcarea compresorului în timpul lucrului. În plus, picioarele de susținere sunt prevăzute cu un cauciuc ce absoarbe vibrațiile.

 

Aplicații:

Dacă ai nevoie de o sursă de aer comprimat pentru alimentarea unui utilaj din atelier sau ai nevoie de un debit de aer comprimat pentru instalația deja existentă, atunci UniMaster UNM STS 1250-10-270 XDKC este soluția potrivită.

Pe lângă performanță și calitatea superioară a aerului comprimat, UniMaster UNM STS 1250-10-270 XDKC vine cu o serie de avantaje care ajută la reducerea consumul de energie, a costurilor de întreținere și asigură utilizarea îndelungată și în siguranță a compresorului.

Schneider UniMaster UNM STS 1250-10-270 XDKC este un compresor cu piston cu vas tampon vertical ce poate fi folosit atât în atelierele de prelucrarea lemnului, cât și în atelierele pentru reparații auto sau alte domenii.

 • Alimentare cu aer comprimat pentru mașina pentru aplicarea automată a cantului
 • Alimentare cu aer comprimat pentru mașina de calibrat și șlefuit
 • Alimentare cu aer comprimat pentru fierăstraie circulare de tăiat în pachet
 • Alimentare cu aer comprimat prese pneumatice
 • Alimentare cu aer comprimat pentru centru de prelucrare cu comandă numerică (CNC)
 • Alimentare cu aer comprimat sisteme pneumatice de prindere a pieselor pentru fierăstraiele circulare
 • Alimentare cu aer comprimat pentru sisteme pneumatice pentru ridicarea și manevrarea panourilor în vederea prelucrării
 • Alimentare cu aer comprimat a pistoalelor de vopsit, în vopsitorii
 • Alimentare șurubelnițe cu impact și șurubelnițe cu clichet (îmbinări prin înșurubare, ideale pentru prelucrarea metalelor, operații de montaj, ateliere de reparații, autovehicule și camioane, inginerie mecanică)
 • Alimentare șurubelnițe drepte cu cap rotativ pentru strângerea sau slăbirea fitingurilor pentru șuruburi în plastic, metal, lemn sau alte materiale
 • Alimentare pistoale de bătut cuie (pereții din spatele mobilei, șipci de bordură, tavane din lemn, îmbinări lambă și uluc din plăci/panouri, lăzi, paleți, fixarea plintei în parchet, montajul baghetelor pentru geam sau uși, fixare elemente decorative din lemn)
 • Alimentare capsatoare pneumatice (tapițerie, materiale pentru îmbrăcarea canapelelor sau materiale de izolație, țesături, piele, cartoane, folii pe lemn sau plăci de PAL, pereții din spatele mobilei, capitonare uși)
 • Alimentare pistoale de gresat pentru lubrifierea autovehiculelor, mașinilor de prelucrare, sculelor, sistemelor de transport
 • Alimentare pistol de nituit pentru construcția sistemelor de ventilație, a fațadelor, tablourilor electrice și automobilelor
 • Alimentare ciocan-daltă cu impact utilizat pentru curățarea și îndepărtarea zidăriei din cărămidă, plăci ceramice, beton armat cu sticlă, blocuri goale pe dinăuntru
 • Alimentare dispozitive cu ace pentru îndepărtarea grosieră a ruginii, a zgurii de sudură și a vopselei, pentru prelucrarea pietrei, debavurarea cusăturilor de sudură, asperizarea suprafețelor și îndepărtarea resturilor de tencuială
 • Alimentare pistoale de suflat pentru curățarea sculelor și utilajelor de prelucrare în ateliere și fabrici de mobilă, în atelierele auto, construcții și renovare
 • Alimentare pistol cu manometru pentru umflarea pneurilor
 • Alimentare pistoale de vopsit, de pulverizare (gresare, ungere, spălare cu jet, dezinfecție, pulverizare substanțe de conservare și protecția lemnului)
 • Alimentare pistoale de injecție pentru îmbinări și lipiri (etanșare îmbinări în sticlă, lemn sau metal, etanșarea ochiurilor de geam pe poziție)
 • Alimentare pistoale de sablare pentru sablare, curățarea ruginii, asperizare, mătuire, compactare etc. Pot fi utilizate pentru prelucrarea suprafețelor din metal, beton, zidărie din cărămidă, gresie și lemn.
Greutate 283 kg
Debit refulat

980 l/min

Presiune de lucru

Putere electrica

7.5 kW

Tensiunea de alimentare

400 V

Debit aspirat

1250 l/min

Volum vas tampon

270 l

Nivel de zgomot

84 dB(A)

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Compresor stationar cu piston Schneider UniMaster UNM STS 1250-10-270 XDKC”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *