SKU: 4152017979

Compresor stationar cu surub Schneider AirMaster Plus AM D 37-13 XVS cu viteza variabila

Contacteaza-ne pentru termenul de livrare

Comandă sau cere ofertă online

 • Ai livrare rapidă la produsele din stoc
 • Îți răspundem în maxim 48h la cererile de ofertă

AirMaster Plus AM D 37-13 XVS: Puternic și rezistent, cu transmisie directă și viteză variabilă, pentru utilizare continuă în fabricile și atelierele profesionale mijlocii și mari

Compresoarele cu șurub, spre deosebire de cele cu piston, funcționează constant și sunt concepute să furnizeze aer comprimat în mod continuu. Compresoarele cu șurub fără vas tampon din gama AirMaster Plus sunt puternice, robuste și reprezintă soluția potrivită pentru atelierele sau fabricile în care este necesară o alimentare permanentă cu aer comprimat.

Compresorul staționar cu șurub fără vas tampon AirMaster Plus AM D 37-13 XVS oferă aer comprimat curat, fără ulei, datorită procesului de separare a uleiului din aer și a filtrelor foarte fine prin care aerul trece. Mai mult, în funcție de nevoile de utilizare, compresorul AirMaster Plus AM D 37-13 XVS poate fi integrat în instalații individuale sau poate fi folosit pe funcție de compresor principal în instalațiile de aer comprimat deja existente.

AirMaster Plus AM D 37-13 XVS este un compresorul cu șurub cu transmisie directă și cu variator de viteză care aduce un mare plus în exploatare. Spre deosebire de compresoarele cu turație fixă, la cele cu variator de viteză cantitatea de livrare se adaptează la necesarul de aer. Echipat cu un motor cu putere de 37 kW, AirMaster Plus AM D 37-13 XVS asigură un debit volumetric de aer între 1.058-6.000 l/min la o presiune maximă între 5-13 bar. Compresorul oferă confort în operare datorită sistemului de control electronic AIR ENERGY CONTROL 3 + cu afișaj digital.

Cu AirMaster Plus AM D 37-13 XVS ai o soluție de aer comprimat care rezistă unui flux de lucru continuu și este potrivită pentru alimentarea diferitelor scule pneumatice și utilaje pentru prelucrarea lemnului, precum mașini pentru aplicarea cantului, mașini de calibrat și șlefuit, agregate pentru formatizare în pachet, centre de prelucrare cu comandă numerică (CNC), dar poate fi folosit și în alte domenii precum atelierele auto, vopsitorii, precum și în alte aplicații industriale. 

Avantaje comerciale

Atunci când achiziționezi un compresor Schneider Airsystems, poți fi sigur că te vei bucura pentru mult timp de investiția ta, cu aceeași eficiență ca la început. Cu o istorie de peste 50 de ani în realizarea de soluții pentru aer comprimat, Schneider Airsystems oferă o gamă completă de produse și soluții pentru orice nevoie de prelucrare, cu un raport calitate-preț convenabil.  

Cu soluțiile de aer comprimat Schneider Airsystems știi că ai parte de o distribuție perfect etanșă a aerului comprimat pentru că toate sistemele de transport și distribuție a aerului comprimat Schneider sunt certificate pentru conformitatea calității de către TUV Germania. 

Un sistem de aer comprimat este un sistem complex care necesită luarea în considerare a mai multor factori precum: spațiul disponibil, temperatura ambientală, admisia și evacuarea aerului, condițiile de mediu, accesibilitatea pentru operațiile de întreținere, surse de amplificare a zgomotului, etc. Se recomandă solicitarea ajutorului unui specialist care să determine necesarul efectiv de aer comprimat pentru că un compresor conceput incorect va avea ca rezultat costuri mai mari de energie, o uzură mai mare și scăderi accidentale de presiune în rețeaua de conducte.

Pe lângă beneficiile oferite de Schneider Airsystems, achiziția unui compresor de la Felder Gruppe România, unic importator și distribuitor pentru soluțiile de aer comprimat Schneider Airsystems în România, îți aduce și alte beneficii, precum soluții de finanțare flexibilă și consultanță de specialitate.

 • Soluții de finanțare flexibilă prin programul Flex-Fin®: rate, leasing, fonduri
 • Consultanță de specialitate în alegerea soluției de aer comprimat potrivite nevoilor tale de prelucrare. Sună la 0731 335 337 pentru ofertă personalizată.
 • Asistență tehnică completă de specialitate prin Blitz Service oriunde în România. Aceasta include:    
  • Servicii de întreținere și reparații
  • Asistență profesională dedicată prin telefon
  • Servicii profesionale la cerere
  • Instalare și instruire

Dacă ți-ai planificat să instalezi un sistem nou de aer comprimat sau să îl optimizezi pe cel existent, beneficiezi de consultanță și planificare gratuite pentru sistemul tău integrat de aer comprimat. La Felder Gruppe România găsești partenerul potrivit pentru a proiecta sisteme eficiente de aer comprimat: 

 • Analiza stadiului curent și a cerințelor: 
  • Evaluare cerințe 
  • Depistare și măsurare pierderi 
  • Verificare sistem și siguranță 
 • Consultanță și planificarea sistemului: 
  • Calcularea potențialului de optimizare și economisire 
  • Planificarea proiectului 
  • Schițe de instalare 

Avantajele în utilizare

Atunci când ai nevoie să alimentezi un utilaj din atelier cu aer comprimat sau dorești extinderea instalației de aer comprimat existentă în atelier cu un compresor mai puternic pentru un debit mai mare, AirMaster Plus AM D 37-13 XVS este soluția potrivită.

AirMaster Plus AM D 37-13 XVS oferă confort și siguranță în operare datorită sistemului de control electronic AIR ENERGY CONTROL 3+ cu afișaj digital. Sistemul electronic de comandă asigură controlul automat al compresorului, protecția compresorului, afișează notificări privind întreținerea și mesaje de alertă atunci când ceva nu funcționează corespunzător.

Pentru că este un compresor cu șurub cu variator de viteză vei putea observa încă de la prima utilizare avantajele pe care acesta le oferă în exploatare, cum ar fi adaptarea livrării cantității în funcție de aerul comprimat necesar, reglarea presiunii țintă, economia de energie și reducerea costurilor cu întreținerea.

Cu Schneider AirMaster Plus AM D 37-13 XVS te bucuri de o soluție de aer comprimat durabilă, ce poate fi utilizată fără probleme într-un flux de lucru continuu în atelier și care face față sarcinilor ridicate de aer comprimat, dar și celor mai exigente cerințe în privința aerului comprimat.

Descoperă mai jos toate avantajele pe care compresorul le oferă în exploatare.

Te bucuri de o soluție de aer comprimat durabilă. Toate compresoarele Schneider sunt construite din materiale de înaltă calitate. Acest lucru înseamnă rezistență sporită în exploatare și diminuarea costurilor de întreținere. Astfel, te poți bucura pentru mult timp de investiția făcută.

Ai o soluție care furnizează permanent aer comprimat pentru că AirMaster Plus AM D 37-13 XVS este un compresor cu șurub proiectat pentru a face față unei utilizări continue fără să fie nevoie să faci pauze în timp ce lucrezi, așa cum se întâmplă în cazul compresoarelor cu piston. Compresorul oferă un debit de aer permanent adaptat la necesarul de aer.

Echipat cu un motor cu putere de 37 kW, AirMaster Plus AM D 37-13 XVS asigură un debit volumetric de aer între 1.058-6.000 l/min la o presiune maximă între 5-13 bar.

Muncești fără griji și ai întotdeauna cantitatea de aer în funcție de necesar pentru că ai un compresor cu șurub cu variator de viteză. Spre deosebire de compresoarele cu turație fixă, la mașinile cu variator de viteză cantitatea de livrare se adaptează la necesarul de aer. Modificarea turației este realizată de un convertizor de frecvență care adaptează turația motorului de antrenare și turația blocului compresorului la necesarul de aer (în limitele intervalului de putere).

În cazul în care compresorul ajunge sub cantitatea de livrare minimă, mașina trece în regimul de mers în gol și se oprește după expirarea timpului de oprire. Dacă pe durata timpului de oprire compresorul ajunge sub presiunea reglată, acesta trece din nou în etapa de producție.

Ai garanția eficienței maxime datorită cuplajului cu gheare cu acționare directă care îți garantează o funcționare fără pierderi, toată puterea motorului fiind transmisă integral către blocul compresorului. Convertizorul de frecvență are rolul de a adapta constant turația motorului în funcție de necesarul de aer.

Acest lucru contribuie și la o durată de utilizare îndelungată a întregului bloc de compresie.

 

Beneficiezi de un consum redus de energie datorită variatorului de viteză care:

 • evită sau minimizează mersul în gol (cca 30% consum de putere la mersul în gol);
 • permite reducerea curentului de pornire  prin porniri și opriri line ale electromotorului, iar astfel sarcina electromotorului scade;
 • prin reglarea presiunii țintă nu mai are loc o supracomprimare care nu este necesară.

Toate aceste acțiuni ajută la reducerea considerabilă a consumului de energie atât la pornire, cât și în timpul funcționării. Astfel, te bucuri de o soluție de aer comprimat puternică ce te ajută să reduci consumul de energie.

Reduci uzura pieselor mecanice și, astfel, costurile de întreținere cu ajutorul variatorului de viteză care are rolul de a evita sau minimiza ciclurile de comutare sarcină/mers în gol /oprire. Astfel, piesele mecanice precum regulatorul de aspirare și supapa de reținere presiune minimă sunt mai puțin solicitate și sunt supuse unui grad mai mic de uzură.

Ai siguranța furnizării de aer comprimat curat care îndeplinește standarde înalte de calitate datorită grupului de pregătire a aerului comprimat. Prin intermediul filtrului de aspirare și a supapei regulatorului de aspirare, aerul ajunge în blocul compresorului pulverizat cu ulei. Prin rotirea celor două rotoare, amestecul de aer/ulei este transportat până la orificiul de ieșire al carcasei blocului. Uleiul preia sarcinile de lubrifiere, răcire și etanșare.  

Separarea amestecului de aer/ulei are loc în recipientul separator. Într-o primă etapă cu ajutorul plăcilor de deviație și a forței de gravitație, iar în a doua etapă cu ajutorul unui filtru fin de dezuleiere). Uleiul depus în filtru este transportat înapoi la blocul compresorului prin conducta de ulei rezidual.

De asemenea, în circuitul de ulei este inclus un filtru de ulei care preia și murdăria din ulei.

Ai maxim de confort și siguranță în operare datorită sistemului de control electronic AIR ENERGY CONTROL 3 + cu afișaj digital. Panoul de control este intuitiv și la îndemână și îți asigură controlul automat al compresorului, protecția compresorului, notificări privind întreținerea și mesaje de alertă.

Controlul automat:

 • comandă sarcină completă și mers în gol, adaptarea automată a etapei de mers în gol (în funcție de pornirile motorului setate și efective)
 • asigură setarea presiunii, a ciclurilor maxime de comutare ale motorului, unităților etc.
 • reprezentarea situației actuale prin pictograme (afișaj) și LED-uri.

Pentru protecția compresorului, sistemul inițiază oprirea în următoarele cazuri:

 • supratemperatură la ieșirea treptelor prin senzorul de temperatură
 • supratemperatură prin declanșarea comutatorului de temperatură
 • supraîncărcarea motorului
 • eroare la senzorul de presiune sau eroare la senzorul de temperatură la ieșirea treptelor.

Mai mult, sistemul afișează notificări cu privire la întreținerea compresorului. Astfel, atunci când se depășește intervalul de service reglat, pe afişaj apare o pictogramă corespunzătoare. Pe lângă aceste notificări, sistemul afișează și mesaje de alerte atunci când temperatură este prea ridicată la ieșirea blocului de șurub sau când punctul de rouă este prea ridicat, cu uscătorul montat.

Dacă ai o stație cu până în 4 compresoare poți deține controlul de la distanță prin echiparea un comutator GLW 4 care este prevăzut și cu opțiunea de comandă de la distanță. Pentru a controla compresoarele de a distanță trebuie doar să selectezi această opțiune înainte în sistemul de comandă. Astfel, vei putea controla de la distanță compresoarele dacă ai o instalație de aer comprimat.

Știi în permanență care este durata de utilizare a compresorul pentru că este prevăzut și cu un contor de ore de funcționare. Acesta îți permite să știi în permanență cât ai utilizat compresorul și astfel poți estima mai bine când trebuie să realizezi activitățile de întreținere sau service. Însă, atunci când se depășește intervalul de service reglat, pe afișajul sistemului de comandă apare o pictogramă corespunzătoare care te va anunța că trebuie să realizezi mentenanța.

Poți să îl integrezi într-o instalație de aer comprimat deja existentă cu funcția de furnizor principal de aer comprimat pentru că este prevăzut cu o priză auxiliară ce îți permite conectarea acestuia.

Instalezi cu ușurință conducta de exhaustare a aerului cald oricând ai nevoie. Exhaustarea aerului cald nu te ajută doar să menții temperatura din camera de lucru a compresorului la maxim 30°, ci poți utiliza aerul cald și pentru încălzirea propriului atelier prin conectarea conductei de exhaustare a aerului cald la instalația de încălzire a atelierului.

Ai parte de zgomot redus datorită carcasei insonorizante și a ghidării optimizate a aerului. Astfel, vei putea să lucrezi într-un mediu mai prietenos și mai sănătos pentru că este mai silențios față de compresoarele obișnuite.

Economisești spațiu în atelier datorită dimensiunilor compacte ale compresorului. Pentru că nu are vas tampon orizontal, acesta ocupă mai puțin spațiu în atelier și astfel vei putea dedica spațiu mai mare utilajelor.

Inspectezi ușor toate componentele care au nevoie de mentenanță prin accesul ușor și rapid la toate piesele care necesită întreținere asiguri buna funcționare a compresorului, prelungești durata de viață a componentelor și economisești timp.

Aplicații:

AirMaster Plus AirMaster Plus AM D 37-13 XVS oferă un debit de aer permanent adaptat în funcție de necesar și reprezintă o soluție optimă din punct de vedere al costurilor pentru producerea continuă a volumelor mari de aer comprimat pentru alimentarea utilajelor sau sculelor din atelierul sau fabrica ta.

Cu un compresorul precum AirMaster Plus AM D 37-13 XVS muncești fără griji pentru că este echipat cu sistem de comandă AIR ENERGY CONTROL 3 + care oferă un grad înalt de confort în utilizare prin afișajul cu pictograme care este intuitiv și te ajută să deții controlul compresorului, dar te și anunță prin notificări și alerte atunci când trebuie să realizezi întreținerea sau când ceva nu funcționează corespunzător.

 • Alimentare cu aer comprimat pentru mașina pentru aplicarea automată a cantului, doar dacă se echipează compresorul cu un uscător prin refrigerare
 • Alimentare cu aer comprimat pentru mașina de calibrat și șlefuit, doar dacă se echipează compresorul cu un uscător prin refrigerare
 • Alimentare cu aer comprimat pentru agregate de formatizat în pachet, doar dacă se echipează compresorul cu un uscător prin refrigerare
 • Alimentare cu aer comprimat prese pneumatice
 • Alimentare cu aer comprimat pentru centru de prelucrare cu comandă numerică (CNC), doar dacă se echipează compresorul cu un uscător prin refrigerare
 • Alimentare cu aer comprimat sisteme pneumatice de prindere a pieselor pentru fierăstraiele circulare
 • Alimentare cu aer comprimat pentru sisteme pneumatice pentru ridicarea și manevrarea panourilor în vederea prelucrării
 • Alimentare cu aer comprimat a pistoalelor de vopsit, în vopsitorii, doar dacă se echipează compresorul cu un uscător prin refrigerare
 • Alimentare șurubelnițe cu impact și șurubelnițe cu clichet (îmbinări prin înșurubare, ideale pentru prelucrarea metalelor, operații de montaj, ateliere de reparații, autovehicule și camioane, inginerie mecanică)
 • Alimentare șurubelnițe drepte cu cap rotativ pentru strângerea sau slăbirea fitingurilor pentru șuruburi în plastic, metal, lemn sau alte materiale 
 • Alimentare pistoale de bătut cuie (pereții din spatele mobilei, șipci de bordură, tavane din lemn, îmbinări lambă și uluc din plăci/panouri, lăzi, paleți, fixarea plintei în parchet, montajul baghetelor pentru geam sau uși, fixare elemente decorative din lemn)
 • Alimentare capsatoare pneumatice (tapițerie, materiale pentru îmbrăcarea canapelelor sau materiale de izolație, țesături, piele, cartoane, folii pe lemn sau plăci de PAL, pereții din spatele mobilei, capitonare uși)
 • Alimentare pistoale de gresat pentru lubrifierea autovehiculelor, mașinilor de prelucrare, sculelor, sistemelor de transport
 • Alimentare pistol de nituit pentru construcția sistemelor de ventilație, a fațadelor, tablourilor electrice și automobilelor
 • Alimentare ciocan-daltă cu impact utilizat pentru curățarea și îndepărtarea zidăriei din cărămidă, plăci ceramice, beton armat cu sticlă, blocuri goale pe dinăuntru
 • Alimentare dispozitive cu ace pentru îndepărtarea grosieră a ruginii, a zgurii de sudură și a vopselei, pentru prelucrarea pietrei, debavurarea cusăturilor de sudură, asperizarea suprafețelor și îndepărtarea resturilor de tencuială
 • Alimentare pistoale de suflat pentru curățarea sculelor și utilajelor de prelucrare în ateliere și fabrici de mobilă, în atelierele auto, construcții și renovare
 • Alimentare pistol de umflat roți cu manometru
 • Alimentare pistoalele de vopsit, de pulverizare (gresare, ungere, spălare cu jet, dezinfecție, pulverizare substanțe de conservare și protecția lemnului)
 • Alimentare pistoale de injecție pentru îmbinări și lipiri (etanșare îmbinări în sticlă, lemn sau metal, etanșarea ochiurilor de geam pe poziție).  
 • Alimentare pistoale de sablare pentru sablare, curățarea ruginii, asperizare, mătuire, compactare etc. Pot fi utilizate pentru prelucrarea suprafețelor din metal, beton, zidărie din cărămidă, gresie și lemn

Greutate 514 kg
Brand For Filter

SCHNEIDER

Debit refulat

1056-6000 l/min

Presiune de lucru

Putere electrica

37 kW

Tensiunea de alimentare

400 V

Nivel de zgomot

71 dB(A)

Conexiune aer

1 1/4 inch

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Compresor stationar cu surub Schneider AirMaster Plus AM D 37-13 XVS cu viteza variabila”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *