SKU: 4152009626

Compresor stationar cu surub Schneider AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK

Contacteaza-ne pentru termenul de livrare

Comandă sau cere ofertă online

 • Ai livrare rapidă la produsele din stoc
 • Îți răspundem în maxim 48h la cererile de ofertă

AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK: Puternic și rezistent, cu uscător integrat, pentru utilizare continuă în atelierele profesionale mijlocii și mari 

Compresoarele cu șurub, spre deosebire de cele cu piston, funcționează constant și sunt concepute să furnizeze aer comprimat în mod continuu. Gama de compresoare cu șurub cu vas tampon orizontal AirMaster Professional sunt puternice, robuste și reprezintă soluția perfectă pentru atelierele în care este necesară o alimentare permanentă cu aer comprimat, precum atelierele de prelucrarea lemnului, ateliere pentru reparații auto, vopsitorii, aplicații industriale în toate sectoarele. 

Compresorul staționar cu șurub cu vas tampon orizontal AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK acoperă și cele mai exigente cerințe cu privire la aerul comprimat pentru că este echipat cu un uscător cu refrigerare. În funcție de nevoile tale compresorul AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK poate fi integrat în instalații individuale sau poate fi folosit cu funcție de compresor principal în instalațiile de aer comprimat deja existente.

Echipat cu motor de 5.5 kW, AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK asigură un debit volumetric de aer uscat de 882 l/min la o presiune maximă de 8 bar, având vas tampon de 500 l pentru acoperirea vârfurilor de sarcină. Compresorul oferă maxim de confort în operare datorită sistemului de control electronic AIR ENERGY CONTROL 3 cu afișaj digital. 

Cu AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK ai o soluție de aer comprimat care rezistă unui flux de lucru continuu și este potrivită pentru alimentarea diferitelor scule pneumatice și utilaje pentru prelucrarea lemnului, precum mașini pentru aplicarea cantului, mașini de calibrat și șlefuit, fierăstraie circulare de tăiat în pachet, centre de prelucrare cu comandă numerică (CNC), dar poate fi folosit și în alte domenii precum atelierele auto, vopsitorii etc. 

Avantaje comerciale  

Atunci când achiziționezi un compresor Schneider Airsystems, poți fi sigur că te vei bucura pentru mult timp de investiția ta, cu aceeași eficiență ca la început. Cu o istorie de peste 50 de ani în realizarea de soluții pentru aer comprimat, Schneider Airsystems oferă o gamă completă de produse și soluții pentru orice nevoie de prelucrare ai avea, cu un raport calitate-preț mai mult decât convenabil.    

Cu soluțiile de aer comprimat Schneider Airsystems știi că ai parte de o distribuție perfect etanșă a aerului comprimat pentru că toate sistemele de transport și distribuție a aerului comprimat Schneider sunt certificate pentru conformitatea calității de către TUV Germania.

Un sistem de aer comprimat este un sistem foarte complex. Întotdeauna trebuie luați în considerare factori precum: spațiul disponibil, temperatura ambientală, admisia și evacuarea aerului, condițiile de mediu, accesibilitatea pentru operațiile de întreținere, surse de amplificare a zgomotului, etc. Se recomandă solicitarea ajutorului unui specialist care să determine necesarul efectiv de aer comprimat pentru că un compresor conceput incorect va avea ca rezultat costuri mai mari de energie, o uzură mai mare și scăderi accidentale de presiune în rețeaua de conducte. 

Pe lângă beneficiile oferite de Schneider Airsystems, achiziția unui compresor de la Felder Gruppe România, unic importator și distribuitor pentru soluțiile de aer comprimat Schneider Airsystems în România, îți aduce și alte beneficii, precum soluții de finanțare flexibilă și consultanță de specialitate.

 • 10 ani garanție Schneider anticoroziune pentru vasul tampon
 • Soluții de finanțare flexibilă prin programul Flex-Fin®: rate, leasing, fonduri 
 • Consultanță de specialitate în alegerea soluției de aer comprimat potrivită nevoilor tale de prelucrare. Sună la 0731 335 337 pentru ofertă personalizată.
 • Asistență tehnică completă de specialitate prin Blitz Service oriunde în România. Aceasta include:    
  • Servicii de întreținere și reparații
  • Asistență profesională dedicată prin telefon
  • Servicii profesionale la cerere   
  • Instalare și instruire 

Dacă ți-ai planificat să instalezi un sistem nou de aer comprimat sau să îl optimizezi pe cel existent, la Felder Gruppe România ai consultanță și planificare gratuite pentru sistemul tău integrat de aer comprimat. Cu Felder Gruppe România ai găsit partenerul potrivit pentru a proiecta sisteme eficiente de aer comprimat: 

 • Analiza stadiului curent și a cerințelor: 
  • Evaluare cerințe 
  • Depistare și măsurare pierderi 
  • Verificare sistem și siguranță 
 • Consultanță și planificarea sistemului: 
  • Calcularea potențialului de optimizare și economisire 
  • Planificarea proiectului 
  • Schițe de instalare 

Avantaje în utilizare:  

Atunci când ai nevoie să alimentezi un utilaj din atelier cu aer comprimat sau dorești extinderea instalației de aer comprimat existentă în atelier cu un compresor mai puternic pentru un debit mai mare, AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK este soluția potrivită.  

AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK oferă maxim de confort și siguranță în operare datorită sistemului de control electronic AIR ENERGY CONTROL 3 cu afișaj digital. Sistemul electronic de comandă asigură controlul automat al compresorului, protecția compresorului și afișează notificări privind întreținerea și mesaje de alertă. 

Pe lângă funcționarea continuă, unul dintre cele mai importante avantaje ale compresorului este acela că are integrat un uscător prin refrigerare (DK 1200 SMART) și îți permite să te bucuri de o soluție completă, gata oricând să ofere aer comprimat uscat pentru rezultate perfecte în prelucrare.   

Cu Schneider AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK te bucuri de o soluție de aer comprimat durabilă, ce poate fi utilizată fără probleme într-un flux de lucru continuu în atelier și care face față sarcinilor ridicate de aer comprimat, dar și celor mai exigente cerințe în privința aerului comprimat. 

Descoperă mai jos toate avantajele pe care compresorul le oferă în exploatare.  

Te bucuri de o soluție de aer comprimat durabilă pentru că orice compresor Schneider este construit cu materiale de înaltă calitate ca tu să te poți bucura pentru mult timp de investiția făcută. Acest lucru conduce implicit la diminuarea costurilor de întreținere și rezistență sporită în exploatare.

Ai garanție 10 ani anticoroziune pentru vasul tampon.

Ai o soluție care furnizează permanent aer comprimat pentru că AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK este un compresor cu șurub proiectat pentru a face față unei utilizări continue fără să fie nevoie să faci pauze în timp ce lucrezi, așa cum se întâmplă în cazul compresoarelor cu piston.  Compresorul oferă un debit constant de aer, fără oscilații.  

Echipat cu motor de 5.5 kW, compresorul asigură un debit volumetric de aer uscat de 882 l/min la o presiune maximă de 8 bar, având vas tampon de 500 l pentru acoperirea vârfurilor de sarcină. 

Ai aer comprimat curat care îndeplinește și cele mai înalte standarde de calitate datorită grupului de pregătire a aerului comprimat. Prin intermediul filtrului de aspirare și a supapei regulatorului de aspirare aerul ajunge în blocul compresorului pulverizat cu ulei. Prin intermediul filtrului de aspirare și a supapei regulatorului de aspirare, aerul ajunge în blocul compresorului pulverizat cu ulei. Prin rotirea celor două rotoare, amestecul de aer/ulei este transportat până la orificiul de ieșire al carcasei blocului. Uleiul preia sarcinile de lubrifiere, răcire și etanșare.

Separarea amestecului de aer/ulei are loc în recipientul separator. Într-o primă etapă cu ajutorul plăcilor de deviație și a forței de gravitație, iar în a doua etapă cu ajutorul unui filtru fin de dezuleiere). Uleiul depus în filtru este transportat înapoi la blocul compresorului prin conducta de ulei rezidual.

De asemenea, în circuitul de ulei este inclus un filtru de ulei care preia și murdăria din ulei.

Ai o soluție completă și beneficiezi de aer comprimat uscat pentru că are integrat un uscător prin refrigerare DK 1200 SMART. Pentru a preveni problemele de funcționare, opririle costisitoare ale producției și coroziunea, condensul format în urma răcirii aerului după comprimare trebuie îndepărtat din sistemul de aer. Tocmai de aceea, uscarea aerului este o cerință cheie pentru tratarea aerului comprimat. Uscarea aerului comprimat prin refrigerare este economică și nepoluantă și devine astfel cea mai eficientă metodă pentru tratarea aerului comprimat.

 Mai exact, tratarea aerului este necesară pentru a proteja sistemul de aer comprimat împotriva înghețului, a coroziunii interioare, asigurând astfel siguranță permanentă în exploatare și prelungirea perioadei de utilizare a compresorului și a instalației de aer comprimat.

Ai maxim de confort și siguranță în operare datorită sistemului de control electronic AIR ENERGY CONTROL 3 cu afișaj digital. Panoul de control este intuitiv și la îndemână și îți asigură controlul automat al compresorului, protecția compresorului, notificări privind întreținerea și mesaje de alertă.

Controlul automat:

 • comandă sarcină completă și mers în gol, adaptarea automată a etapei de mers în gol (în funcție de pornirile motorului setate și efective)
 • asigură setarea presiunii, a ciclurilor maxime de comutare ale motorului, unităților etc.
 • reprezentarea situației actuale prin pictograme (afișaj) și LED-uri. 

Pentru protecția compresorului, sistemul inițiază oprirea în următoarele cazuri:

 • supratemperatură la ieșirea treptelor prin senzorul de temperatură
 • supratemperatură prin declanșarea comutatorului de temperatură
 • supraîncărcarea motorului
 • eroare la senzorul de presiune sau eroare la senzorul de temperatură la ieșirea treptelor.

Mai mult, sistemul afișează notificări cu privire la întreținerea compresorului. Astfel, atunci când se depășește intervalul de service reglat, pe afişaj apare o pictogramă corespunzătoare. Pe lângă aceste notificări, sistemul afișează și mesaje de alerte atunci când temperatură este prea ridicată la ieșirea blocului de șurub sau când punctul de rouă este prea ridicat, cu uscătorul montat.

Dacă ai o stație cu până în 4 compresoare poți deține controlul și de la distanță prin echiparea un comutator GLW 4 care este prevăzut și cu opțiunea de comandă de la distanță. Ca să poți controla compresoarele prin intermediul acestuia trebuie doar să selectezi această opțiune înainte în sistemul de comandă. Astfel vei putea controla de la distanță compresoarele dacă ai o instalație de aer comprimat.

Știi în permanență cât ai utilizat compresorul pentru că este prevăzut și cu un contor de ore de funcționare. Acesta îți permite să știi în permanență cât ai utilizat compresorul și astfel poți estima mai bine când trebuie să realizezi activitățile de întreținere sau service. Însă, atunci când se depășește intervalul de service reglat, pe afișajul sistemului de comandă apare o pictogramă corespunzătoare.

Muncești fără griji pentru că este conceput ca o așa-numită mașină cu pornire/oprire, compresorul oprindu-se imediat după atingerea presiunii finale. Pornirea și oprirea se realizează printr-un sistem de comandă care include presiunile de pornire și oprire. După atingerea presiunii de oprire, compresorul intră în timpul de oprire, iar dacă pe durata timpului de oprire se atinge din nou presiunea de pornire, compresorul trece de la faza de mers în gol la faza de sarcină. Dacă dimpotrivă, nu se atinge presiunea de pornire, compresorul se oprește, iar o repornire are loc automat după atingerea presiunii de pornire.
Nu trebuie să faci griji că s-ar putea încălzi motorul prea tare în timp ce muncești pentru că acesta are protecție pentru supraîncălzire.
Ai garanția eficienței maxime datorită curelei trapezoidale de antrenare V-belt care transmite toată puterea dezvoltată de motor către blocul de compresie. 

Poți să îl integrezi într-o instalație de aer comprimat deja existentă cu funcția de furnizor principal de aer comprimat pentru că este prevăzut cu o priză auxiliară ce îți permite conectarea acestuia.

Instalezi cu ușurință conducta de exhaustare a aerului cald oricând ai nevoie. Exhaustarea aerului cald nu te ajută doar să menții temperatura din camera de lucru a compresorului la maxim 30°, ci poți utiliza aerul cald și pentru încălzirea propriului atelier prin conectarea conductei de exhaustare a aerului cald la instalația de încălzire a atelierului.

Ai parte de zgomot redus datorită carcasei insonorizante și a ghidării optimizate a aerului. Astfel, vei putea să lucrezi într-un mediu mai prietenos și mai sănătos pentru că este mai silențios față de compresoarele obișnuite.

Economisești spațiu în atelier datorită dimensiunilor compacte ale compresorului. Acesta ocupă mai puțin spațiu în atelier și astfel vei putea dedica spațiu mai mare utilajelor.

Inspectezi ușor toate componentele care au nevoie de mentenanță prin accesul ușor și rapid la toate piesele care necesită întreținere asiguri buna funcționare a compresorului, prelungești durata de viață a componentelor și economisești timp.

Aplicații:  

AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK oferă un debit constant de aer uscat, fără oscilații și reprezintă o soluție optimă din punct de vedere al costurilor pentru producerea continuă a volumelor mari de aer comprimat uscat pentru alimentarea utilajelor sau sculelor din atelierul tău.  

Cu un compresorul precum AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK vei putea muncii în siguranță datorită sistemului de comandă AIR ENERGY CONTROL 3 care are și funcția de protecție a compresorului. Pe lângă siguranță sistemul oferă și un grad înalt de confort în utilizare datorită afișajului cu pictograme care este intuitiv și te ajută să deții controlul compresorului, dar te și anunță prin notificări și alerte atunci când trebuie să realizezi întreținerea sau ceva nu funcționează corespunzător. 

 • Alimentare cu aer comprimat pentru mașina pentru aplicarea automată a cantului 
 • Alimentare cu aer comprimat pentru mașina de calibrat și șlefuit 
 • Alimentare cu aer comprimat pentru fierăstraie circulare de tăiat în pachet 
 • Alimentare cu aer comprimat prese pneumatice  
 • Alimentare cu aer comprimat pentru centru de prelucrare cu comandă numerică (CNC) 
 • Alimentare cu aer comprimat sisteme pneumatice de prindere a pieselor pentru fierăstraiele circulare 
 • Alimentare cu aer comprimat pentru sisteme pneumatice pentru ridicarea și manevrarea panourilor în vederea prelucrării 
 • Alimentare cu aer comprimat a pistoalelor de vopsit, în vopsitorii 
 • Alimentare șurubelnițe cu impact și șurubelnițe cu clichet (îmbinări prin înșurubare, ideale pentru prelucrarea metalelor, operații de montaj, ateliere de reparații, autovehicule și camioane, inginerie mecanică) 
 • Alimentare șurubelnițe drepte cu cap rotativ ideale pentru strângerea sau slăbirea fitingurilor pentru șuruburi în plastic, metal, lemn sau alte materiale 
 • Alimentare pistoale de bătut cuie (pereții din spatele mobilei, șipci de bordură, tavane din lemn, îmbinări lambă și uluc din plăci/panouri, lăzi, paleți, fixarea plintei în parchet, montajul baghetelor pentru geam sau uși, fixare elemente decorative din lemn) 
 • Alimentare capsatoare pneumatice (tapițerie, materiale pentru îmbrăcarea canapelelor sau materiale de izolație, țesături, piele, cartoane, folii pe lemn sau plăci de PAL, pereții din spatele mobilei, capitonare uși) 
 • Alimentare pistoale de gresat ideale pentru lubrifierea autovehiculelor, mașinilor de prelucrare, sculelor, sistemelor de transport 
 • Alimentare pistol de nituit ideal pentru construcția sistemelor de ventilație, a fațadelor, tablourilor electrice și automobilelor 
 • Alimentare ciocan-daltă cu impact utilizat pentru curățarea și îndepărtarea zidăriei din cărămidă, plăci ceramice, beton armat cu sticlă, blocuri goale pe dinăuntru 
 • Alimentare dispozitive cu ace ideale pentru îndepărtarea grosieră a ruginii, a zgurii de sudură și a vopselei, pentru prelucrarea pietrei, debavurarea cusăturilor de sudură, asperizarea suprafețelor și îndepărtarea resturilor de tencuială
 • Alimentare pistoale de suflat pentru curățarea sculelor și utilajelor de prelucrare în ateliere și fabrici de mobilă, în atelierele auto, construcții și renovare
 • Alimentare pistol de umflat roți cu manometru 
 • Alimentare pistoalele de vopsit, de pulverizare (gresare, ungere, spălare cu jet, dezinfecție, pulverizare substanțe de conservare și protecția lemnului) 
 • Alimentare pistoale de injecție pentru îmbinări și lipiri (etanșare îmbinări în sticlă, lemn sau metal, etanșarea ochiurilor de geam pe poziție)  
 • Alimentare pistoale de sablare ideale pentru sablare, curățarea ruginii, asperizare, mătuire, compactare etc. Pot fi utilizate pentru prelucrarea suprafețelor din metal, beton, zidărie din cărămidă, gresie și lemn.
Greutate 426 kg
Brand For Filter

SCHNEIDER

Debit refulat

882 l/min

Presiune de lucru

Putere electrica

5.5 kW

Tensiunea de alimentare

400 V

Nivel de zgomot

62 dB(A)

Conexiune aer

3/4 inch

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Compresor stationar cu surub Schneider AirMaster Professional AM B 5-8-500 XBDK”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *