SKU: K590E

Fierăstrău circular de formatizat FORMAT4 kappa 590 e-motion cu masă mobilă X-Roll, înălțime de tăiere max. 202 mm, reglare electronică e-motion din panou touch

Contactează-ne pentru termenul de livrare

Fierăstrău circular de formatizat cu masă mobilă Format4 Kappa 590 e-motion: Următorul pas în tăierea de mare productivitate cu noul fierăstrău circular de formatizat din gama Format4 cu înclinare a pânzei între +/-46°

Noul fierăstrău circular Format4 kappa 590 e-motion ține pasul cu atelierele sau fabricile moderne și devine un punct de referință pentru fierăstraiele de formatizat cu masa mobilă. Cu kappa 590 e-motion ești mai eficient cu fiecare tăiere, chiar și atunci când tai în unghi datorită înclinării unității de tăiere la +/- 46° și a controlului unității de tăiere. Unitatea de tăiere asigură tăieri repetitive în unghi și-ți permite să realizezi caneluri fără reglări ulterioare. În plus, atinge o înălțime de tăiere de până la 202 mm pentru pânza principală cu diametrul pânzei de 550 mm ceea ce îți permite să tai piese cu grosimi mari.

Fierăstrăul circular Format4 Kappa 590 e-motion oferă dimensiuni de prelucrare generoase, structură robustă și motor puternic pentru a garanta performanță în tăiere chiar și pentru cele mai dificile sarcini de lucru, indiferent de unghi.

Cât de departe poți duce productivitatea în procesul de tăiere atunci când vorbim despre un circular? Iată ce poate să facă pentru tine și afacerea ta Kappa 590 e-motion:

Câștigi timp cu fiecare tăiere. Realizezi tăieri repetitive în unghi și realizezi caneluri fără reglări ulterioare datorită unității de tăiere cu înclinare la +/-46°.

Ai confort sporit în operare și precizie de 0.1 mm. Datorită pachetului de comandă și control e-motion care îți permite controlul complet electric al pânzei principale și incizoare și al riglei pe partea dreaptă.

Reduci pierderile de material și ai control sporit al producției. Programul de operare și software-ul de optimizare a tăierii Ardis te ajută să optimizezi cât mai bine tăierile pe un panou, astfel încât pierderile să fie reduse la minimum.

Tai mai ușor piese de mari dimensiuni. Beneficiezi de înălțime mare de tăiere și dimensiuni generoase de prelucrare, astfel că poți prelucra panouri de dimensiuni mari cu efort mai mic.

Obții aceeași calitate superioară a tăierii cu 0 abateri, 0 pierderi de fiecare dată. Sistem de înclinare a pânzei Easy-Glide® și sistem de glisare a mesei mobile X-Roll®, sisteme unice în lume, patentate Felder Group.

Poți tăia o diversitate de materiale. Lemn, PAL, MDF, metale ușoare și materiale plastice.

Ai confort și siguranță sporită în operare. De la introducerea cotelor până la prelucrarea efectivă, kappa 590 e-motion asigură un grad superior de siguranță și securitate în muncă.

Urmărește video-ul și vezi toate avantajele pe care le poți avea integrând în producția ta un fierăstrău circular cu masă mobilă Kappa 590 e-motion. Dacă dorești să configurezi echipamentul pentru nevoile tale actuale de prelucrare, intră în contact cu un consultant de vânzări la 0731 335 337 și alege cea mai bună variantă pentru tine.

 

 

   Precizie și calitate 100% austriacă

Fierăstrăul circular cu masă mobilă Kappa 590 e-motion este produs în Austria, în fabrica de lângă Innsbruck, doar cu materiale de calitate, de la furnizori certificați.

   Garanție extinsă de 3 ani

Concentrează-te pe dezvoltarea afacerii și pe ceea ce e mai important pentru tine. Beneficiezi de garanție extinsă Format4 de 3 ani pentru utilaj, 6 ani pentru sistemul de înclinare a grupului de prelucrare Easy-Glide® și 10 ani pentru sistemul de glisare a mesei mobile X-Roll®.

   Asistență tehnică completă prin Blitz Service

Beneficiezi de asistență tehnică dedicată în garanție și post-garanție oriunde în România și o gamă completă de servicii de asistență tehnică, precum instruire, instalare și reparații prin programul Blitz Service.

   Dedicat fabricilor mijlocii și mari de mobilă cu exploatare intensivă

Precizia, designul de excepție, robustețea și ușurința în utilizare recomandă circularul Format4 kappa 590 e-motion pentru un regim de lucru intensiv, ideal pentru prestatorii de servicii sau pentru producătorii de mobilă care lucrează în mai multe schimburi.

Descoperă mai jos toate avantajele tehnice și de prelucrare pe care ți le oferă fierăstrăul circular cu masă mobilă Format4 kappa 590 e-motion.

Cu fierăstrău circular de formatizat FORMAT4 kappa 590 e-motion cu masă mobilă X-Roll ești mai eficient cu fiecare tăiere, chiar și când tai în unghi: înclinarea pânzei principale între +/-46°

Noua unitate de tăiere de pe kappa 590 te ajută să realizezi tăieri și caneluri repetitive în unghi între +/-46° fără să mai fie nevoie să faci reglări de fiecare dată. Pe lângă precizia oferită, unitatea de tăiere te ajută să câștigi timp și să lucrezi mai ușor în fiecare zi.

 

 

Ai confort și ușurință în operare: pachet de comandă și control e-motion

 

Fierăstrăul circular kappa 590 e-motion este echipat standard cu pachetul de comandă și control e-motion cu reglare electrică a grupului de tăiere. Acesta te ajută să câștigi timp, să reduci rata de erori de operare și pierderile de material prin:

 • Panou TFT touchscreen de 15” la nivelul operatorului, rabatabil în afara zonei de lucru. Operarea este simplă și ușoară datorită sistemului de operare intuitiv
 • Precizie de 0,1 mm pentru reglarea pânzei principale, incizoare și a riglei de bazare
 • Reglare electrică, din panoul de comandă pentru:
  • Înălțimea și unghiul de tăiere pentru pânza principală
  • Compensarea automată a adâncimii de tăiere când pânza principală este înclinată
  • Controlarea pânzei incizoare pe 3 direcții (ridicare, coborâre și reglare laterală și parcarea automată a acesteia)
  • Poziționarea automată a riglei de bazare pe partea dreaptă
 • Buton de oprire de urgență pe panoul de comandă
 • Număr nelimitat de programe de lucru memorabile în sistem
 • Statusului de activare/dezactivare a unității incizoare
 • Afișează constant poziția riglei de bazare și viteza de rotație a pânzei principale
 • Stocarea de funcții și aplicații speciale, precum caneluri speciale, piese cu forme speciale, precum paralelogram, triunghi, forme piramidale, trepte sau colțare, astfel încât să reduci semnificativ timpul de proiectare sau calculare a cotelor necesare pentru astfel de piese
 • Import de funcții și aplicații de tăiere.

 

 

Ai garanția tăierilor precise: fără abateri, fără pierderi

De fiecare dată, pentru mulți ani înainte. Fierăstrăul circular kappa 590 e-motion asigură un grad maxim de precizie și un nivel ridicat de repetabilitate pentru mult timp. Sistemele inovatoare, unice în lume pentru glisarea mesei mobile și pentru înclinarea pânzei principale te vor convinge de la prima utilizare și în cele mai dificile sarcini de lucru. Folosite cu succes de peste 15 de ani în toată lumea, sistemele X-Roll® și Easy-Glide®, garantează precizie, stabilitate și nu necesită gresare sau întreținere. Nu întâmplător, acestea beneficiază de 10 ani și respectiv 6 ani garanție.

Ai garanția unei culisări line și precise a mesei mobile: sistem X-Roll® cu 10 ani garanție

Dacă masa mobilă este inima unui circular, atunci sistemul de glisare a mesei este inima mesei mobile. La circularele din gama Felder și Format4, glisarea mesei se realizează cu sistemul unic în lume – X-Roll®.

Spre deosebire de sistemele de glisare obișnuite care folosesc bile pentru culisare, X-Roll® folosește role de contact cilindrice și o poziționare specială a acestora în X. Sistemul asigură o rezistență ridicată la sarcini grele de lucru și presiunea de pe masă este distribuită optim pe toate punctele de contact ale rolelor cilindrice. Dacă în cazul sistemelor cu bile se generează uzură punctuală timpurie care afectează calea de rulare a mesei și duce la jocul acesteia, cu sistemul X-Roll® acest lucru nu se întâmplă. Așadar, sistemul nu asigură doar o culisare precisă și lină, ci contribuie și la o durată de viață mare a mesei. În plus, sistemul nu necesită întreținere complexă și intensivă, deci vei economisi timp și bani.

La stabilitatea și culisarea precisă a mesei contribuie și construcția mesei. Aceasta este realizată din aluminiu anodizat și are o construcție multicamerală care garantează rezistență mare la torsiune, temperaturi ridicate sau scăzută.

 

 

Ai garanția înclinării exacte a pânzei: sistem brevetat Easy-Glide® cu 6 ani garanție

Sistemul de înclinare a grupului de prelucrare Easy-Glide® asigură poziționarea repetată între -/+ 46° a grupului de tăiere fără a- i fi afectată precizia de lucru din cauza depunerilor de rumeguș sau a vibrațiilor de lucru. Sistemul este construit dintr-un material compozit special, folosit în industria aeronautică, care nu necesită gresare și nu este afectat de depunerea rumegușului. Practic, sistemul Easy-Glide® nu necesită întreținere și poate fi folosit pentru mulți ani, în condiții intensive, fără să-i fie afectată precizia.

 

 

Optimizezi și gestionezi mai bine procesul de tăiere: program de optimizare a tăierii Ardis (opțional)

Cât de departe poți duce productivitatea în procesul de tăiere atunci când vorbim despre un circular cu masă mobilă? Fierăstrăul circular de formatizat cu masă mobilă Kappa 590 e-motion poate fi echipat cu software-ul de optimizare a tăierii Ardis, cel mai utilizat program pentru optimizarea tăierii din lume. Acesta oferă o serie de avantaje pentru producătorii de mobilă sau prestatorii de servicii atât în formatizarea panourilor, cât și în întreg fluxul de producție din fabrică:

 • câștigi timp în producție și reduci erorile de calcul
 • reduci pierderile de materie primă
 • faci previziuni realiste asupra producției și a materiei prime.

 

 

Integrezi echipamentul în fluxul de producție: imprimantă etichete și cititor de coduri de bare (opțional)

Poți integra fierăstrăul circular în fluxul de producție alături de celelalte echipamente, astfel încât să automatizezi fluxul de producție. Acest lucru se realizează prin cititoare de coduri de bare pentru piese și sistem de etichetare cu cod de bare. Integrarea echipamentului în fluxul de producție aduce o serie de beneficii printre care reducerea erorilor de calcul și operare și reducerea pierderilor de material, dar și cicluri de producție predictibile.

Poți integra fierăstrăul circular în fluxul de producție alături de celelalte echipamente, astfel încât să automatizezi fluxul de producție. Acest lucru se realizează prin compatibilitatea Ardis cu programe CAD sau ERP din piață (programe precum F4 Design) și generarea de etichete cu cod de bare.

Integrarea echipamentului în fluxul de producție aduce o serie de beneficii printre care reducerea erorilor de calcul și operare, reducerea pierderilor de material, cicluri de producție predictibile și ușurință în transmiterea datelor către producție.

 

Cititorul de bare wireless te ajută să câștigi timp în procesul de producție pentru că atunci când piesa de lucru ajunge la operator, acesta trebuie doar să scaneze codul de bare de pe eticheta lipită pe piesă și software-ul de operare recunoaște operațiile.

 

 

Ai precizie și stabilitate în timpul prelucrării: construcție solidă

Construit pentru exploatare intensivă, fierăstrăul circular Kappa 590 e-motion are o structură robustă și sisteme tehnice care asigură precizie de tăiere, stabilitate în exploatare și calitate superioară a produsului finit indiferent de materialul pe care îl prelucrezi.

Beneficiezi de fiabilitate și valoare mare de revânzare mare: construit pentru folosire îndelungată

Designul solid al fierăstrăului circular, precum și elementele constructive, contribuie la stabilitate sporită în timpul prelucrării și durată de viață mai mare a întregului utilaj, astfel că nu beneficiezi doar de rezultate impecabile pentru mult timp, dar și de o valoare mare de revânzare a utilajului atunci când te vei hotărî să faci următorul pas în dezvoltarea afacerii tale.

Costuri reduse de întreținere: structură compactă din fontă a unității de tăiere

Cu o structură compactă dintr-o singură bucată din fontă care absoarbe vibrațiile în timpul prelucrării, unitatea de tăiere îți garantează precizie, stabilitate și constanță în tăiere chiar și pentru piesele și sarcinile cele mai dificile. În plus, datorită construcției închise unitatea de tăiere nu este afectată de praful și rumegușul rezultat în urma prelucrării, fapt ce reduce și costurile de întreținere.

 

 

Ești eficient în prelucrare: unitate de tăiere performantă cu înălțime de tăiere de până la 202 mm

Pe lângă designul robust și utilizarea ușoară, fierăstrăul circular Format4 kappa 590 e-motion surprinde și printr-o performanță superioară în tăiere. Cu un motor puternic, optimizat pentru transmiterea integrală a puterii către motor, kappa 590 e-motion va face față până și celor mai mari provocări de tăiere, iar înălțimea mare de prelucrare și vitezele de lucru te ajută să fii flexibil în prelucrare în funcție de materialul pe care dorești să-l prelucrezi.

Ai putere mare de tăiere: motor puternic de 10 kW (standard)

Pentru a răspunde unui flux de lucru intensiv și unor sarcini de lucru grele, fierăstrăul circular kappa 590 e-motion este echipat în dotare standard cu motor de 10 kW, însă poți opta și pentru o putere de până la 14 kW.

Ai garanția eficienței maxime: puterea motorului transmisă integral

Cureaua de transmisie cu profil POLY-V transmite aproape integral (98%) puterea dezvoltată de motor către întreg grupul de prelucrare. Astfel, ai garanția eficienței maxime în prelucrare, indiferent de viteza de lucru pentru că unitatea de tăiere asigură performanța necesară tăierilor repetate și precise de fiecare dată.

Beneficiezi de înălțime mare de prelucrare: înălțime de tăiere 202 mm, diametru pânză 550 mm

Unitatea de tăiere performantă cu structură din fontă oferă o înălțime de tăiere de 202 mm la 90°, 141 mm cu pânza înclinată la 45° și 118 mm la -45° cu posibilitatea utilizării pânzelor cu un diametru de până la 450 mm. Atunci când utilajul nu este în funcțiune, pânza poate fi coborâtă complet sub nivelul mesei.

Înălțimea și unghiul de tăiere al pânzei se reglează complet electric direct din panoul de comandă. Atunci când pânza este înclinată, sistemul compensează automat adâncimea de tăiere.

 

 

Devii flexibil în prelucrare: unitate de pre-tăiere (incizor) cu motor independent cu pânză incizoare Ø 120 mm (opțional)

Unitatea de pre-tăiere este acționată de un motor independent cu o putere de 1.1 kW astfel încât să beneficiezi de puterea necesară atunci când prelucrezi panouri de PAL. Unitatea de pre-tăiere oferă o înălțime maximă de incizare de 5.5 mm și posibilitatea utilizării unei pânze cu diametrul de până la 120 mm pe incizor.

 

 

Unitatea de pre-tăiere este reglabilă electric pe 3 direcții direct din panoul de comandă: înălțime, lățime (ajustabilă între 3 – 3.8 mm), poziționare stânga-dreapta și parcare automată, astfel încât atunci când lucrezi cu o pânză principală cu diametrul de 550 mm să nu trebuiască să scoți pânza incizoare.

Adaptezi viteza de tăiere în funcție de materialul prelucrat: viteză de lucru variabilă       

Format4 Kappa 590 e-motion îți oferă posibilitatea de a prelucra mai confortabil diferite tipuri de lemn, PAL/MDF și alte materiale pentru că poți adapta viteza de prelucrare în funcție de materialul pe care îl tai. Beneficiezi de viteză variabilă în varianta standard de 2.000 – 5.000 rpm. În plus, odată setată, viteza de lucru va fi constantă pe tot parcursul prelucrării, fapt ce ajută la reducerea uzurii sculelor de prelucrare.

 

 

Prelucrezi cu ușurință piese mari și grele: dimensiuni generoase de prelucrare 

Cu fierăstrăul circular de formatizat cu masă mobilă Format4 kappa 590 e-motion poți prelucra cu ușurință piese cu dimensiuni mari sau piese grele datorită dimensiunilor de prelucrare generoase în echipare standard care asigură suportul și susținerea necesare prelucrării acestora.

 • Masă mobilă din aluminiu anodizat de 2.800 mm cu sistem de glisare X-Roll® (standard). Poți opta pentru echiparea circularului cu masă de până la 3.700 mm (opțional).
 • Masă suport cu braț telescopic și lungime de 1.250 mm cu sistem de culisare X-Roll®. Aceasta este prevăzută cu rolă de preluare la capăt, astfel încât să poți să urci piese mai ușor pe circular. Poți opta pentru sistem de parcare a mesei suport în afara zonei de lucru atunci prelucrezi piese de dimensiuni mici.

 

 

 

 • Riglă pentru tăieri transversale și în unghi de 3.200 mm pe masa suport cu 2 opritori, cu reglare între 90°-45°.

 

 

 • Lățime de tăiere pe partea dreaptă de 1.250 mm cu riglă de bazare din aluminiu anodizat în echipare standard. Poți opta pentru o lățime de tăiere de 1.600 mm.
 • Sistem pneumatic de prindere a pieselor cu înălțime de 95 mm (opțional). Ușor de reglat datorită ajustării pneumatice, sistemul pneumatic de prindere a pieselor îți oferă siguranță sporită și mai puțin efort în operare datorită fixării puternice a piesei cu o forță de aproximativ 120 kg. Sistemul este un real sprijin atunci când prelucrezi piese cu dimensiuni mari și grele. Folosirea unui sistem pneumatic pentru prinderea piesei eliberează operatorul de o serie de sarcini, precum menținerea direcției corecte și precise a piesei, menținerea unei viteze și a unei presiuni de avans constante a piesei, lucru dificil pentru anumite esențe de lemn de exemplu sau pentru piesele cu grosimi mari.

 

 

Realizezi ușor tăieri în unghi: riglă transversală pentru tăieri în unghi, dispozitiv cu poziții predefinite

Datorită echipării tehnice superioare și a gamei largi de opționale cu care poate fi echipat, circularul Format4 kappa 590 e-motion oferă o prelucrare precisă și ușoară a pieselor în unghi. Chiar dacă alegi să folosești echiparea standard cu riglă transversală sau dispozitive cu poziții predefinite sau cu sistem digital pentru tăierile în unghi, te vei bucura de o prelucrare precisă, ușoară și confortabilă.

Riglă pentru tăieri transversale 3.200 mm pe masa suport sau pe masa mobilă

Reglabilă la orice poziție între 45°- 90°, rigla pentru tăieri transversale asigură tăieri precise în unghi, iar datorită riglei cu gradație reglarea se realizează simplu și precis. Opritorii de la capete la 90° garantează un grad ridicat de repetabilitate, iar în momentul revenirii în poziția inițială (90°), ghidajele existente permit găsirea rapidă și precisă a unghiului drept al riglei față de poziția pânzei.

Opritoarele robuste, plasate pe rigla transversală, permit tăierea precisă chiar și în cazul pieselor deja tăiate în unghi, ceea ce înseamnă că fixarea în pozițiile prestabilite se realizează perfect, permițând obținerea dimensiunilor dorite, fără a pierde nici măcar 0,1 mm din material.

Riglă pentru tăieri transversale cu opritori cu afișaj digital (opțional)

Poți opta să echipezi circularul cu o riglă pentru tăieri transversale cu 1 sau 2 opritori cu afișaj digital pentru stabilirea cotelor de tăiere mai rapid și cu un grad de repetabilitate sporit.

 

 

Mai mult, poți opta pentru riglă cu 2 opritori cu afișaj digital și sistem digi-compensation plus. Acesta te ajută să stabilești fără efort sau calcule complexe diferența pentru lungimea piesei atunci când tai în cu pânza înclinată, în funcție de grosimea dinților pânzei tăietoare și înclinarea acesteia ca tu să ai de fiecare dată precizie în realizarea pieselor la cotele dorite.

 

 

Dispozitiv de precizie pentru tăieri in unghi, cu poziții predefinite și compensarea lungimii (opțional)

Dacă dorești mai multă precizie pentru tăierea în unghi, dar și mai mult confort în reglarea unghiului de tăiere, poți opta pentru un dispozitiv pentru tăierea în unghi cu compensarea lungimii de tăiere și poziții predefinite pentru unghiuri.

Folosirea sistemului te va convinge de la prima piesă:

  • Ai precizie absolută a unghiurilor de tăiere datorită pozițiilor predefinite.
  • Câștigi timp în calcularea valorilor de unghi.
  • Opritorul îți permite reglarea și fixarea imediată pe poziția dorită.
  • Citești cotele fără erori.
  • Pozițiile predefinite de înaltă precizie permit obținerea cu mare acuratețe a unor poligoane.
  • Fiecare poziție este echipată cu un compensator de lungime.

 

 

Masă paralelogram cu dispozitiv digital de tăiere în unghi (opțional)

Poți opta și pentru masă suport paralelogram cu dispozitiv pentru tăieri în unghi cu compensarea lungimii de tăiere (opțional) pentru tăieri în intervalul -/+ 45° chiar și cu piese grele sau de mari dimensiuni. Datorită compensării lungimii de tăiere, indiferent de unghiul de tăiere setat vei obține cotele exacte și dorite ale pieselor mult mai ușor și fără să fie nevoie să faci calculele necesare. Unghiul de tăiere poate fi vizualizat prin intermediul unui afișaj LED și va fi setat mereu cu maximă precizie.

 

 

Tai cu ușurință piese cu lățimi mari sau piese înguste: riglă de bazare înclinabilă cu reglare electrică

 

Lățimea de tăiere de 1.250 mm pe partea dreaptă îți permite să lucrezi piese cu dimensiuni mari, iar rigla de bazare te ajută să ai suportul necesar atât pentru prelucrarea pieselor mari, dar și a pieselor înguste sau subțiri.

 

Rigla de bazare te ajută să fii flexibil și să câștigi timp pentru că:

 

 • Poate fi poziționată cu ușurință oriunde pe suprafața mesei de tăiere pe partea dreaptă datorită sistemului de reglare cu culisare pe bară rotundă din oțel.
 • Ai garanția preciziei datorită funcției de reglaj fin.
 • Cotele sunt ușor de citit.
 • Poate fi poziționată orizontal, poziție recomandată atunci când lucrezi cu pânza înclinată sau piese subțiri sau înguste.
 • Poate fi rabatată în afara mesei de lucru atunci când ai nevoie de toată suprafața de lucru pentru prelucrarea pieselor cu dimensiuni foarte mari.
 • Oferă suport optim pentru prelucrarea pieselor mari datorită dimensiunii de 1.200 mm.
 • O poți echipa cu dispozitiv cu afișaj digital pentru citirea cotelor cu precizie de 0.1 mm pentru mai mult confort și timp mai rapid de reglarea a lățimii de tăiere (opțional). Aceasta se montează pe capota riglei de bazare și permite rotirea ecranului la 90° pentru vizibilitate mare din orice punct al zonei de lucru.

 

 

Tai cu ușurință piese cu dimensiuni reduse: suport pentru piese mici și riglă transversală pentru masa mobilă (opțional)

Detaliile fac diferența de fiecare dată, iar detaliile tehnice ale circularului kappa 590 e-motion te vor cuceri prin simplitatea de utilizare și versatilitatea pe care acestea ți-o oferă în prelucrare. Indiferent dacă dorești să prelucrezi piese cu dimensiuni foarte mari sau piese cu dimensiuni foarte mici, poți lucra cu ușurință și confort sporit de fiecare dată.

Suport complet pe masa suport pentru piese mici (opțional)

Masa suport a circularului poate fi echipată cu suport plin pentru prelucrarea mai ușoară a pieselor de mici dimensiuni. Acestea au prindere magnetică, deci fixarea lor pe masă se realizează simplu și rapid.

 

 

Riglă pentru tăieri transversale pe masa mobilă (opțional)

Pentru tăierea în unghi a pieselor de mici dimensiuni, poți monta rapid o riglă pentru tăieri transversale pe masa mobilă, astfel încât să ai sprijinul și precizia necesară în prelucrare. Datorită gradației și opritorilor de la capete, aceasta permite reglarea rapidă a unghiului de tăiere. În plus, cu ajutorul riglei transversale de pe masa suport, poți realiza inclusiv tăieri paralele.

 

 

 

Sistem de blocare a mesei mobile în orice poziție dorită (opțional)

Sistemul de blocare a mesei mobile în timpul prelucrării nu doar că îți oferă flexibilitate în prelucrarea pieselor mici, însă ai parte și de mai multă siguranță pentru că știi că masa nu se va mișca în timp ce tu ghidezi piesele către pânza de tăiere.

 

 

Câștigi timp: schimbarea rapidă a pânzei, dispozitiv pentru pornire automată a exhaustorului

Configurarea unui model de circular din gama Format4 merge mai departe decât alegerea unui motor mai puternic, a unei mese cu lungime mai mare sau a unei mese suport mai mare. Performanța stă în detalii, toate menite să te ajute să fii mai productiv, să operezi mai ușor, mai rapid, mai sigur și fără erori. Kappa 590 e-motion te va face să câștigi timp cu detalii la care nici nu te gândeai.

Schimbi rapid și ușor pânza: sistem Easy-Lock și Quick-Lock pentru schimbarea rapidă a pânzei principale (opțional)

Schimbi pânza rapid și fără scule ajutătoare. Unic în lume, sistemul Easy-Lock îți permite să nu ai pauze mari în timpul prelucrării atunci când trebuie să schimbi pânza pentru că poți face acest proces manual, fără nici un fel de scule ajutătoare și în maximă siguranță. Sistemul nu necesită întreținere.

 

 

O alternativă a sistemului unic de schimbare rapidă a pânzei fără scule Format4 Easy-Lock este sistemul de prindere Quick-Lock, care, cu ajutorul unei singure chei, face ca schimbarea și prinderea pânzei circulare să fie rapidă, ușoară și sigură. În plus, oferă protecție anti-deschidere în timpul prelucrării prin fixarea pânzei cu știfturi de fixare în orificiile pânzei.

 

 

Ai pânzele mereu la îndemână: compartiment special pentru depozitarea pânzelor cu iluminare LED (opțional)

Poți avea pânzele la îndemână prin intermediul compartimentului de depozitare integrat în șasiul mașinii. Poți depozita până la 5 pânze. Spațiul de depozitare nu permite intrarea prafului și a rumegușului în compartiment.

 

 

Câștigi timp în fiecare zi de lucru: dispozitiv pentru pornirea automată a exhaustorului (opțional)

Poți opta pentru echiparea circularului cu un dispozitiv pentru pornirea automată a exhaustorului. Astfel, de fiecare dată când vei porni circularul racordat la sistemul de exhaustare, dispozitivul de pornire automată va porni sistemul de exhaustare automat la câteva secunde după pornirea utilajului. Acesta te ajută să câștigi timp de fiecare dată, în fiecare zi și chiar să eviți situații neplăcute, mai ales dacă ai o rețea centralizată de aspirare, pentru că nu trebuie să mergi de fiecare dată să pornești sau să oprești sistemul.

 

Lucrezi în condiții de siguranță: braț superior de exhaustare cu protecție pentru pânză, butoane pe masa mobilă, indicator luminos pentru incizor

Orice tâmplar sau producător din industria de prelucrare a lemnului și a mobilei are zece motive bune pentru a nu face compromisuri atunci când vine vorba de siguranța muncii. Fierăstrăul circular cu masă mobilă Format4 kappa 590 e-motion nu asigură doar eficiență și precizie în prelucrare, dar asigură în același timp și un grad superior de siguranță în prelucrare.

Braț superior de exhaustare cu apărătoare pentru pânză (standard)

Fierăstrăul circular kappa 590 e-motion nu aduce noutăți doar în privința design-ului și a unității de tăiere, vine și cu un sistem de exhaustare nou dezvoltat cu scopul de a-ți asigura rezultate excelente de extracție. Circularul este echipat cu un braț superior de exhaustare cu protecție pentru pânză principală la 90° și protecție separată pentru tăierile în unghi. Pe lângă faptul că vei beneficia de o exhaustare constantă a rumegușului în timpul prelucrării, datorită protecției pentru pânză riscul de accidentări este mult mai mic. Apărătoarea pentru pânză este reglabilă pe înălțime și aceasta poate fi poziționată la nivelul piesei, reducând astfel  semnificativ riscurile de rănire întrucât mâinile operatorului nu se vor mai afla direct în apropierea pânzei de tăiere.

 

 

În plus, brațul de exhaustare este culisabil cu posibilitatea de pivotare între 0°-90° în afara suprafeței de lucru, astfel încât să ai spațiu suficient în manevrarea pieselor de dimensiuni mari.

 

 

Poți opta pentru o pedală care este acționată cu piciorul și îți permite deblocarea brațului suport de exhaustare pentru repoziționarea lui în afara zonei de lucru.

 

 

Buton de pornire și oprire a pânzei și a incizorului direct pe masa mobilă (opțional)

Poți echipa mașina cu butoane de pornire/oprire a pânzei principale și pânzei pre-tăietoare direct pe masa mobilă, în dreptul operatorului, astfel încât să lucrezi mai sigur și să nu trebuiască să te apleci sau să faci mișcări complexe pentru a porni/opri unitatea de tăiere. În felul acesta nu doar că lucrezi mai în siguranță și cu mai mult confort, dar câștigi și timp.

 

 

Indicator luminos al statusului de activare a pânzei incizor (opțional)

Pentru mai multă siguranță, poți opta pentru echiparea mesei fixe cu display luminos pentru avertizarea ridicării pânzei incizoare. Atunci când pânza incizoare a fost activată, led-urile de culoare roșie de pe masa fixă poziționate exact în dreptul pânzei incizoare se aprind, astfel încât să eviți situațiile neplăcute.

 

  

Ai parte de rezultate perfecte pentru mult timp: fiabilitate și valoare mare de revânzare

Toate utilajele Felder Group pentru prelucrarea lemnului sunt recunoscute în lume pentru stabilitatea, precizia în prelucrare și calitatea materialelor din care sunt construite. Datorită designului robust și a calității materialelor folosite în construcția sa, ai parte de rezultate perfecte pentru mai mult timp și valoare mare de revânzare atunci când te vei hotărî să faci următorul pas în dezvoltarea afacerii tale. În plus, ai costuri minime de întreținere datorită tehnologiei de ultimă generație cu care este dotat.

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, consultanții Felder Gruppe România îți stau la dispoziție la numărul de telefon 0731 335 337. Pentru informații complet actualizate legate de acest utilaj, solicită ofertă.

Greutate 1200 kg
Înălțime de tăiere

Lungime de tăiere

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fierăstrău circular de formatizat FORMAT4 kappa 590 e-motion cu masă mobilă X-Roll, înălțime de tăiere max. 202 mm, reglare electronică e-motion din panou touch”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *