SKU: AD9-51

Mașină combinată cu 2 operații FELDER AD 951 pentru îndreptare și rindeluire la grosime, lățime max. 510 mm

Contacteaza-ne pentru termenul de livrare

Comandă sau cere ofertă online

 • Ai livrare rapidă la produsele din stoc
 • Îți răspundem în maxim 48h la cererile de ofertă

FELDER AD 951, mașină pentru îndreptare și rindeluire la grosime: Rezultate perfecte în regim de lucru intensiv pentru producătorii de mobilă mijlocii

Cu Felder AD 951, vârful de gamă din seria profesională Felder 900, vei obține rezultate perfecte atât la rindeluire, cât și la degroșare, la un preț avantajos.

Felder AD 951 a fost special proiectată pentru a răspunde nevoilor și exigențelor tale de prelucrare, oferind nu doar o prelucrare ireproșabilă, ci și ușurință și confort în utilizare, dimensiuni generoase de prelucrare și numeroase echipări tehnice care să te ajute să produci mai repede și mai mult.

Cu un design intuitiv și ușor de folosit, Felder AD 951 oferă dimensiuni de prelucrare de 510 mm lățime de rindeluire, masă de prelucrare de 2.250 mm în varianta standard, înălțime la degroșare între 3-254 mm, adâncime de preluare de 5 mm și viteză variabilă între 4 – 16 m/min.

 

   Calitate austriacă

Felder AD 951 este produsă 100% în Austria, în fabrica de lângă Innsbruck, doar cu materiale de calitate.

   Garanții extinse prin programul G+ al Felder Gruppe România

Lucrezi fără griji timp îndelungat pentru că beneficiezi de 3 ani garanție Felder pentru utilaj și 3 ani garanție pentru arborele de rindeluire elicoidal Silent-Power®.

✓ Asistență tehnică completă prin Blitz Service

Beneficiezi de asistență tehnică dedicată în garanție și post-garanție oriunde în România și o gamă largă de servicii de asistență tehnică, precum instruire, instalare și reparații prin programul Blitz Service.

   Alegerea potrivită pentru producătorii mijlocii cu regim de lucru intensiv

Mașina combinată pentru îndreptare și rindeluire Felder AD 951 îndeplinește toate cerințele atelierelor și fabricilor mijlocii cu un regim de lucru profesional. Obții suprafețe perfect plane la un preț avantajos și beneficiezi de fiabilitate superioară și ușurință în utilizare.

 

Obții suprafețe perfect plane: arbore cu 4 cuțite cu autoaliniere sau Silent-Power®

Inima oricărei mașini de rindeluire este arborele de prelucrare. Tocmai de aceea, inginerii austrieci au dezvoltat soluții care nu doar să ofere precizie, ci și alte beneficii, precum costuri reduse pentru întreținerea sau schimbarea sculelor de prelucrare, reducerea timpului de schimbare a cuțitelor și a reglajelor, precum și garantarea unei durate de viață mare a acestora.

Mașina Felder AD 951 este dotată în variantă standard cu arbore de prelucrare cu 4 cuțite cu auto-aliniere și sistem de schimbare rapidă a cuțitelor și poate fi echipată și cu arbore elicoidal cu cuțite cu 4 muchii tăietoare Silent-Power®. Indiferent de arborele de rindeluire pe care îl vei alege, poți fi sigur că vei obține rezultate impecabile de fiecare dată.

Structura unității de prelucrare este realizată din fontă masivă, construită pentru a rezista sarcinilor grele de lucru, fără să afecteze precizia de prelucrare.

Arbore de rindeluire cu 4 cuțite cu auto-aliniere a cuțitelor (standard)

Lansat în 1987, arborele de rindeluire cu sistem de schimbare rapidă și auto-aliniere a cuțitelor a setat noi standarde în segmentul mașinilor de îndreptat și rindeluit și avantajele acestuia sunt valabile și astăzi pentru mii de clienți din lume:

  • Obții suprafețe perfect plane.
  • Câștigi timp datorită sistemului de schimbare rapidă a cuțitelor, în mai puțin de 2 minute.
  • Reglezi cu ușurință cuțitele datorită sistemului de auto-aliniere a cuțitelor.
  • Ai cost redus al consumabilelor datorită celor 2 muchii tăietoare ale cuțitelor care asigură o utilizare îndelungată a acestora.
  • Ai garanția unei durate mari de viață datorită construcției care nu permite depunerea de rășină pe șuruburile de fixare a cuțitelor.

 

Arborele de prelucrare elicoidal Silent-Power® (Opțional)

Dedicat exclusiv mașinilor de îndreptat și rindeluit Felder Group, arborele de prelucrare Silent-Power® reprezintă o inovație Felder Group, unică în lume. Arborele elicoidal face diferența atunci când dorești să investești într-o mașină de îndreptare și rindeluire la grosime:

  • Ai garanția suprafețelor perfect plane, fără efect de valuri datorită dispunerii elicoidale a cuțitelor care realizează o așchiere treptată și constantă.
  • Beneficiezi de o operare silențioasă, cu 50% mai redusă decât în cazul arborilor obișnuiți.
  • Ai un ciclu mai lung de utilizare a cuțitelor datorită cuțitelor cu 4 muchii tăietoare.
  • Reduci costurile pentru cuțite pentru că acestea au o durată de viață cu 20 de ori mai mare față de cuțitele clasice datorită materialului rezistent (carbură de tungsten) din care sunt realizate.
  • Economisești timp datorită schimbării rapide și ușoare a cuțitelor.
  • Ai un volum mai mare de colectare a așchiilor datorită dispunerii cuțitelor.
  • Ai un consum de energie mai redus datorită acționării de așchiere.
  • Ai garanție de 3 ani prin programul G+.

 

 

Treci ușor de la o operație la alta: sistem de ridicare simultană a meselorde îndreptare

Felder AD 951 te ajută să economisești timp pentru că treci ușor și rapid de la operația de îndreptare la cea de degroșare datorită sistemului de ridicare simultană a meselor. Vei lucra confortabil și în siguranță pentru că mesele rabatate vor sta în poziție perfect verticală fără a te incomoda în prelucrare.

 

Cu mașina combinată cu 2 operații FELDER AD 951 pentru îndreptare și rindeluire la grosime prelucrezi mai ușor diferite esențe de lemn: viteză variabilă între 4 – 16 m/min

Mașina combinată pentru rindeluire și grosime de top din gama profesională Felder, AD 951 te ajută să fii mai rapid, dar și mai flexibil, datorită vitezei variabile între 4 – 16 m/min. Poți adapta viteza de avans în funcție de esența lemnului pe care dorești să îl lucrezi. În plus, odată setată, viteza de avans va fi constantă, astfel încât să ai garanția suprafețelor plane, fără efecte de vălurire.

 

 

Prelucrezi cu ușurință lemn ud sau cu un conținut ridicat de rășină: role de preluare reglabile în masa de prelucrare

Opțional, poți opta pentru role de preluare integrate în masa de prelucrare pentru atunci când prelucrezi piese din lemn umed sau cu multă rășină. Rolele preiau lemnul umed și-l conduc de-a lungul mesei în mod constant oferind aceeași calitate a degroșării ca în cazul lemnului perfect uscat.

 

 

Ai stabilitate în prelucrare: batiu ranforsat și mese din fontă masivă pe 4 coloane

Recunoscute pentru rezistență, utilajele pentru prelucrarea lemnului Felder Group au construcții solide care să garanteze precizie de prelucrare chiar și la niveluri mari de încărcare, iar Felder AD 951 nu este mai prejos. Atât batiul ranforsat, cât și mesele de îndreptare și rindeluire realizate din fontă masivă contribuie semnificativ la reducerea vibrațiilor de lucru în timpul prelucrării astfel încât prelucrarea să rămână constantă.

În plus, structura grupului de prelucrare este realizată tot din fontă masivă, oferind stabilitate în timpul prelucrării, dar și o durată de viață mai mare a grupului de rindeluire.

 

 

Ai garanția preciziei și confort sporit în operare: reglare electrică a cotelor

Pentru operația de îndreptare, mesele sunt echipate cu sistemul patentat Felder cu ghidaje prismatice care conferă maxim de precizie și păstrarea cotelor în timpul îndreptării. Reglarea înălțimii de îndreptare se realizează rapid, din dreptul mesei de intrare, prin intermediul mânerului, iar adâncimea de prelucrare se poate vedea pe lupa integrată pe șasiul mașinii în dreptul operatorului.

 

 

La degroșare, Felder AD 951 este echipată standard cu pachetul Power-Drive pentru reglarea electrică a înălțimii de prelucrare. Masa se deplasează electric prin simpla acționare a unui buton, în timp ce afișajul digital cu LED-uri indică precis înălțimea de lucru a mesei.

Dacă dorești mai mult confort în reglarea cotelor, atunci poți opta pentru pachetul de comandă și control Digi-Drive care îți permite setarea electrică a înălțimii mesei direct din panou. Tot ce trebuie să faci este să tastezi înălțimea la care dorești să fie prelucrată piesa, apeși butonul „Start” și masa se deplasează la înălțimea necesară. În plus, prin pachetul Digi-Drive poți avea și funcții precum memorarea poziției mesei sau poziționare incrementală a mesei (poziționare pas-cu-pas a mesei).

 

 

Prelucrezi cu ușurință piese înguste și în unghi de 45°: riglă de bazare înclinabilă 45°- 90°

Rigla de bazare îți oferă flexibilitate sporită în prelucrare pentru că te ajută să îndrepți cu ușurință piese în unghi prin înclinarea acesteia între 90°- 45° și piese înguste oriunde pe suprafața meselor de îndreptare. Întreg ansamblul oferă stabilitate în prelucrare și împreună cu sistemul de siguranță (apărătoarea) integrat în șasiul mașinii își oferă o prelucrare precisă, sigură, ușoară și rapidă.

 

 

Poți opta și pentru riglă auxiliară pentru mai mult confort și siguranță în prelucrarea pieselor înguste (opțional).

 

 

Beneficiezi de o extracție eficientă: capotă de exhaustare inovatoare

Indiferent de adâncimea de prelucrare cu care dorești să lucrezi sau viteza de avans, sistemul de exhaustare al utilajului va fi peste așteptările tale. Designul inteligent al capotei care acoperă întreaga lungime a arborelui de rindeluire contribuie la o extracție eficientă a așchiilor indiferent de mărimea acestora, astfel încât poți să fii sigur că ansamblul de prelucrare nu este afectat de resturile de lemn. Exhaustarea eficientă contribuie astfel la menținerea unei durate de viață mare a grupului de prelucrare și a întregului utilaj.

 

 

Prelucrezi cu ușurință piese mari: dimensiuni generoase de prelucrare

Dimensiunile generoase de prelucrare ale mașinii Felder AD 951 îți permit să prelucrezi cu ușurință piese cu dimensiuni mari: 510 mm lățime de îndreptare, masă de prelucrare de 2.250 mm în varianta standard, înălțime la degroșare a pieselor între 3-254 mm, adâncime de preluare de 5 mm.

 

 

Extinzi ușor mesele de lucru: extensii de mese de până la 1.000 mm, fără scule ajutătoare (opțional)

Și la îndreptare și la rindeluire la grosime poți prelungi lungimea meselor prin intermediul extensiilor de mese patentate Felder. Construcția meselor de lucru de la utilajele Felder Group este gândită pentru a-ți ușura munca chiar și în cele mai neașteptate situații, precum extinderea meselor. Așadar, mesele de lucru pot fi extinse cu până la 1.000 mm și aceeași extensie de masă poate fi folosită atât la masa de intrare, cât și masa de ieșire, în funcție de nevoile tale de prelucrare. Montarea și demontarea extensiilor de mese se face în câteva secunde, fără scule ajutătoare.

 

 

Degroșezi ușor și în siguranță piese foarte subțiri: bare de presare cu arc (opțional)

Inginerii austrieci s-au gândit la orice detaliu care ți-a putea afecta munca și la toate scenariile din prelucrare. În cazul prelucrării pieselor foarte subțiri care ar putea să vibreze în timpul prelucrării, mașina poate fi echipată cu două bare de presiune acționate cu arc care mențin stabilă piesa sau piesele pe tot parcursul degroșării.

 

 

Poți să-ți ușurezi prelucrarea la îndreptare: dispozitiv de avans mecanic disponibil (opțional)

Pentru piesele grele și mari, poți opta pentru echiparea mașinii cu dispozitiv de avans mecanic care să preia piesa în mod constant, cu presiune egală pe toată suprafața, fără să reducă suprafața de rindeluire.

Folosind un dispozitiv de avans mecanic vei beneficia de confort mai mare și prelucrare mai rapidă, dar și de siguranță sporită și reducerea erorilor de operare.

 

 

Beneficiezi de valoare de revânzare mare: durată mare de viață și costuri mici de întreținere

Toate utilajele Felder Gruppe pentru prelucrarea lemnului sunt recunoscute în lume pentru fiabilitate și precizie, iar mașina combinată pentru îndreptare și rindeluire Felder AD 951 nu face excepție. Beneficiezi de o durată de viață îndelungată a utilajului, costuri mici de întreținere și de rezultate perfecte în prelucrare pentru mult timp, și, implicit de valoare de revânzare mare atunci când te vei hotărî să faci următorul pas în dezvoltarea afacerii tale.

Vezi mai jos toate specificațiile tehnice pentru mașina combinată cu 2 operații pentru îndreptare și rindeluire la grosime AD 951 și alege opțiunile potrivite pentru tine.

Dacă utilajele individuale se pliază mai bine pe nevoile tale de prelucrare, din aceeași gamă, îți recomandăm abricul cu lățimea maximă de prelucrare 510 mm Felder A 951 L și mașina de rindeluit la grosime cu lățimea maximă de prelucrare 504 mm Felder D 951.

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, consultanții Felder Gruppe România îți stau la dispoziție la numărul de telefon 0731 335 337. Pentru informații complet actualizate legate de acest utilaj, solicită ofertă.

 

Greutate 870 kg
Lățime maximă

510 mm

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mașină combinată cu 2 operații FELDER AD 951 pentru îndreptare și rindeluire la grosime, lățime max. 510 mm”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *