SKU: PROFIL45ZX

Mașină de frezat FORMAT4 profil 45 Z X-Motion, masă mobilă de cepuit X-Roll și ax înclinabil 90°- 45°, reglare electronică x-motion din panou touch

Contacteaza-ne pentru termenul de livrare

Comandă sau cere ofertă online

  • Ai livrare rapidă la produsele din stoc
  • Îți răspundem în maxim 48h la cererile de ofertă

Format4 profil 45 Z x-motion, mașină de frezat cu masă mobilă de cepuit și ax înclinabil: Soluția ideală pentru uși și ferestre dedicată atelierelor mijlocii și mari

Atunci când alegi un utilaj din gama Format4, ai garanția productivității și confortului în operare timp îndelungat într-un design robust și modern.

Mașina de frezat cu ax înclinabil profil 45 Z x-motion din gama Format4 oferă rezultate garantate printr-o simplă apăsare de buton. Construcția solidă și robustă și sistemele inovatoare precum axul interschimbabil, sistemul Easy-Glide® pentru înclinarea unității de prelucrare, masa mobilă din aluminiu anodizat cu sistemul de glisare brevetat X-Roll®, panoul de comandă și control cu ecran color TFT Touchscreen de 7” poziționat la nivelul ochilor, cu pachet “x-motion” îți garantează performanță constantă, eficiență maximă, confort și control în prelucrare.

✓  Calitate austriacă

Produs 100% în Austria, doar cu materiale de calitate de proveniență europeană.

✓  Garanții extinse

Concentrează-te pe ceea ce este mai important pentru tine și afacerea ta: beneficiezi de 3 ani garanție Format4 pentru utilaj, 6 ani garanție pentru sistemul de înclinare a grupului de frezare – Easy-Glide® și 10 ani pentru sistemul de glisare al mesei mobile X-Roll® prin programul G+ al Felder Gruppe România.

✓  Concepută pentru flux de lucru intensiv

Fiecare detaliu al mașinii, de la unitatea de frezare, până la motorul puternic al acesteia, a fost proiectat pe baza a zeci de ani de experiență și cercetare în industrie, astfel încât profil 45 Z x-motion să facă faţă unui flux intensiv de lucru. Cu masă mobilă de cepuit de până la 2.500 mm, din aluminiu anodizat şi masă suport de până la 1.300 mm, profil 45 Z x-motion este soluția potrivită pentru producătorii de mobilă mijlocii și mari.

✓  Asistență tehnică completă prin Blitz Service

Beneficiezi de asistență tehnică dedicată în garanție și post-garanție oriunde în România și o gamă largă de servicii de asistență tehnică precum instruire, instalare și reparații prin programul Blitz Service.

Beneficiezi de confort maxim în operare: panou de comandă și control cu pachet “x-motion” 

Dacă îți dorești confort maxim în operare, mașina de frezat cu ax înclinabil profil 45 Z x-motion din gama Format4 este alegerea ideală. Ai garanția confortului în operare datorită panoului de comandă și control care este poziționat la nivelul ochilor și se poate regla în funcție de zona de lucru a operatorului. Iar pachetul “x-motion” (control electronic), cu ecran color TFT Touchscreen de 7”, îți permite atât reglarea confortabilă și precisă a înălțimii și înclinării unității de frezare, cât și poziționarea capotei de frezare direct din panoul de comandă.

Cu mașina de frezat FORMAT4 profil 45 Z X-Motion, masă mobilă de cepuit X-Roll și ax înclinabil realizezi cepuiri cu maximă precizie și confort: sistem de glisare a mesei mobile X-Roll® cu 10 ani garanție

Folosit pe utilajele Felder Group de peste 25 de ani, X-Roll® este recunoscut pentru performanța sa de producători din lumea întreagă. Sistemul de glisare a mesei mobile X-Roll® patentat de Felder Group poate fi încărcat la maximum fără a compromite alunecarea lină și precisă a mesei și nu necesită gresare. Poți fi sigur că masa mobilă va glisa la fel de lin și precis timp îndelungat pentru că nu întâmplător sistemul X-Roll® are 10 ani garanție.

Sistemele de glisare tradiționale folosesc bile sferice în timp ce sistemul X-Roll® folosește role cilindrice poziționate inteligent în „X” pentru distribuirea uniformă a greutății. Un sistem de glisare cu bile sferice are doar un singur punct de contact (între bilă și calea de rulare). Cu timpul, acest punct unic va genera un „joc” nedorit mesei mobile.

Optează și pentru un sistem de fixare cu excentric a piesei de lucru creat pentru prindere pe masa mobilă ca să te bucuri de susținere și stabilitate a piesei în timpul prelucrării.

Ai garanția preciziei: sistem unic de înclinare a unității de prelucrare Easy-Glide® cu 6 ani garanție

Mașina de frezat Format4 profil 45 Z x-motion este echipată cu sistemul Easy-Glide® pentru înclinarea unității de frezare între 90°–45°, patentat de Felder Group, cu 6 ani garanție. Folosit cu succes pe fierăstraiele circulare și pe mașinile combinate de peste 15 ani, sistemul Easy-Glide® este apreciat de producători de mobilă din toată lumea pentru avantajele sale: nu necesită întreținere sau gresare, permite poziționarea repetată a grupului de prelucrare la 90° sau 45° fără a-i fi afectată precizia din cauza depunerilor de rumeguș sau a vibrațiilor de lucru și garantează un grad ridicat de repetabilitate.

Economisești timp în prelucrare: sistem de schimbare rapidă a axului de frezare și sistem de prindere rapidă a sculelor “Quick-Lock” (opțional)

Detaliile fac diferența de fiecare dată, iar inginerii austrieci au acordat atenție sporită fiecărui element al mașinii cu scopul de a îmbunătăți prelucrarea. Gândit pentru versatilitate și flexibilitate sporite, sistemul de schimbare rapidă a axului se diferențiază de axurile obișnuite prin înlocuirea rapidă și facilă a axului de frezare, fără modificarea sau resetarea parametrilor stabiliți pe mașină. Astfel, reduci timpul de pregătire a mașinii pentru că înlocuiești complet axul din doar 2 mișcări, fără scule ajutătoare, în doar 30 de secunde.

Schimbarea frezelor se realizează fără riscuri de accidentare datorită sistemului de prindere a sculelor “Quick-Lock”.

Reglezi ușor și precis cotele: reglare electrică MULTI-fină a capotei de frezare cu afișaj digital

Sistemul de reglare MULTI-fină a capotei de frezare acționate de motorul electric îți permite să setezi rapid cotele de ghidare paralelă din panoul de comandă. Ai posibilitatea reglajelor fine datorită afișării digitale a cotelor.

Prelucrezi orice fel de piese în siguranță: înclinarea axului de frezare 90° – 45°

Înclinarea axului frezei în interior este standard pe orice mașină de frezat Felder Group. Pe lângă posibilitățile de prelucrare pe care înclinarea axului de frezare în interior le oferă, acesta asigură mai multă siguranță în operare, un grad ridicat de finisare, înlăturarea optimă a așchiilor și posibilitatea folosirii unui dispozitiv de avans mecanic. Comparativ, înclinarea axului spre exterior este periculoasă și prezintă dezavantaje serioase la nivel de operare precum risc crescut de accidente, limitarea grosimii piesei, imposibilitatea folosirii unui avans mecanic al piesei, iar finisarea este mai scăzută și aspirarea așchiilor mai dificilă.

Depui mai puțin efort la schimbarea sculelor: capotă de frezare rabatabilă cu sistem de fixare rapidă (opțional)

Schimbi rapid și eficient frezele pe ax sau înlocuiești complet axul fără a mai fi nevoit să detașezi complet capota de frezare. profil 45 Z x-motion este dotată cu capotă de frezare rabatabilă care se poate muta în poziția dorită oricând ai nevoie. Cu sistemul opțional de fixare rapidă, fixezi capota fără efort, doar printr-o simplă mișcare a mâini. Totodată, capota rabatabilă te scutește de efort și atunci când frezezi forme curbe pentru că poți avea la dispoziție întreaga suprafață a mesei fără să depui efort în manipularea capotei.

Investești în fiabilitate: unitate de frezare compactă, din fontă masivă, cu sisteme de ghidare

Până în cele mai mici detalii, unitatea de frezare a fost construită după zeci ani de experiență și cercetare, astfel încât să răspundă nevoilor și exigențelor de frezare a lemnului ale producătorilor de mobilă. Astfel, unitatea are o structură compactă și robustă și este realizată din fontă masivă care garantează stabilitate, siguranță și precizie în prelucrare. Aceasta cuprinde sistem dual de ghidare pentru ajustarea precisă a înclinării axului și sistem de ghidare în coadă de rândunică pentru ajustarea exactă a înălțimii, toate acestea oferindu-ți garanția setărilor corecte timp îndelungat.

Ești mai flexibil în producție: ax de mare viteză 15.000 rpm (opțional)

profil 45 Z x-motion îți oferă posibilitatea de a monta axuri cu diametre diferite pe care să le schimbi între ele în funcție de lucrare. Astfel, îți poți diversifica producția. Poți efectua și lucrări de finețe datorită configurației profil 45 Z x-motion care permite instalarea, în variantă opțională, a axului de mare viteză de 15.000 rpm în locul axului de Ø30 mm care este în dotare standard.

Poți prelucra orice esență de lemn: 5 trepte de viteză (standard) și viteză variabilă între 1.500-10.000 rpm (opțional)

Cu profil 45 Z x-motion poți prelucra mai ușor orice tip de esență de lemn pentru că poți alege între cele 5 trepte de viteză din varianta standard: 3.500, 4.500, 6.000, 8.000, 10.000 rpm. Dacă ai nevoie de altă viteză de lucru, opțional, poți alege viteza variabilă între 1.500-10.000 rpm, astfel încât să poți seta viteza pe care ți-o dorești pentru fiecare prelucrare.

Ai dimensiuni generoase de prelucrare: înălțime de prelucrare utilă 140 mm, diametrul maxim al scule Ø320 mmmasă mobilă 1.300 mm

Cu profil 45 Z x-motion poți prelucra orice tip de piese pentru că ai dimensiuni mari pentru frezare: înălțimea de prelucrare utilă (deasupra mesei) de 140 mm, deschiderea mesei de fontă pentru scule de prelucrare cu diametru maxim de Ø320 mm și masă mobilă din aluminiu anodizat cu lungimea de 1.300 mm (2.050 sau 2.500 opțional).

Îți extinzi suprafața de lucru în funcție de nevoie: mese suport și rigle de bazare cu diferite dimensiuni (opționale)

Dacă prelucrezi piese cu dimensiuni mai mari, precum uși sau ferestre, și ai nevoie de mai multă susținere, îți poți extinde suprafața de lucru cu ajutorul meselor suport de 1.100 mm sau 1.300 mm cu braț telescopic. Totodată, poți alege opțional și rigla de bazare de 1.100 mm pentru masa mobilă sau riglă de bazare de 2.600 mm pentru masa suport.

Lucrezi într-un mediu curat, fără praf: sistem de exhaustare cu două guri de aspirare

Pentru că praful și rumegușul rezultat în urma prelucrării dăunează atât sănătății tale (sau a operatorului din atelier), cât și duratei de viață a utilajului, profil 45 Z x-motion este concepută cu sistem de exhaustare prin două guri de aspirație: prin capota axului și sub arborele frezei. Acest sistem garantează o extracție eficientă și rapidă a rumegușului care dacă nu ar fi extras eficient ar putea dăuna axului sau componentelor grupului întreg de prelucrare și ar altera aerul din atelier.

Lucrezi în siguranță: riglă de bazare cu bare de ghidare de siguranță (opțional)

Mașina poate fi dotată opțional cu riglă de bazare din aluminiu anodizat cu bare de ghidare de siguranță pentru capota de frezare care protejează axul de frezare și elimină cel mai mic risc de accidentare în timpul prelucrării.

– 

Descoperă mai jos toate specificațiile tehnice pentru mașina de frezat profil 45 Z x-motion din gama Format4 și alege opțiunile potrivite pentru tine.

Dacă nevoile tale de prelucrare se îndreaptă către tehnologia CNC și cauți de o soluție completă și de încredere în producția de uși, ferestre, scări și mobilier din lemn masiv, îți recomandăm centrul cu comandă numerică universal Format4 profit H200 pentru realizarea pieselor la gata cu maximă eficiență.

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, consultanții Felder Gruppe România îți stau la dispoziție la numărul de telefon 0731 335 337. Pentru informații complet actualizate legate de acest utilaj, solicită ofertă.

Greutate 830 kg
Deschidere maximă

320 mm

Ax inclinabil

90°-45°

Reglare

Digitala

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mașină de frezat FORMAT4 profil 45 Z X-Motion, masă mobilă de cepuit X-Roll și ax înclinabil 90°- 45°, reglare electronică x-motion din panou touch”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *