Utilaj Format-4 T60.12E Format-4 T60.12E_8
Mașină industrială de aplicare a cantului FORMAT4 Tempora F800 60.12 e-motion, grosimea foliei 0,4-12 mm, grosimea piesei 8-60 mm, grup de prefrezare, 3 grupuri finisare, pachet de comandă și control “e-motion”
SKU: T60.12E

Mașină industrială de aplicare a cantului FORMAT4 Tempora F800 60.12 e-motion, grosimea foliei 0,4-12 mm, grosimea piesei 8-60 mm, grup de prefrezare, 3 grupuri finisare, pachet de comandă și control “e-motion”

Contacteaza-ne pentru termenul de livrare

Comandă sau cere ofertă online

 • Ai livrare rapidă la produsele din stoc
 • Îți răspundem în maxim 48h la cererile de ofertă

Tempora F800 60.12 e-motion: Următorul pas pentru afacerea ta. Automatizare, precizie și calitate la nivel industrial, zi de zi, 24/7

Când timpul devine cea mai importantă resursă dintr-un atelier modern, atunci trebuie să alegi pachetul potrivit de beneficii: viteză, performanță, flexibilitate, automatizare și confort în utilizare. Agregatul industrial pentru aplicarea foliei pe cant tempora 60.12 e-motion din gama Format4 combină toate aceste caracteristici ca tu să ai parte de clienți mai mulțumiți, calitate impecabilă și control complet în producție.

Datorită echipării cu pachetul de comandă și control electric e-motion beneficiezi de un grad de automatizare de 100% în procesul de aplicare a foliei pe cant. Prin gradul ridicat de automatizare ai un control sporit al producției, un grad mare de repetabilitate, produci mai bine și mai rapid și economisești bani, timp și material.

 

✓  Ai zi de zi siguranța preciziei și calității 100%

Tempora 60.12 e-motion este produsă 100% în Austria, în fabrica din Hall, Tirol, numai cu materiale de calitate.

✓  Garanție extinsă 3 ani Format4 prin Programul G+  

Concentrează-te pe dezvoltarea afacerii tale și pe ceea ce este mai important pentru tine. Beneficiezi de 3 ani garanție extinsă Format4 pentru utilaj prin programul de garanții extinse G+ al Felder Gruppe România.

✓  Asistență tehnică completă prin Blitz Service        

Înțelegem ce înseamnă pentru tine întreruperea producției, de aceea când alegi să investești într-o soluție de la Felder Gruppe beneficiezi de asistență tehnică dedicată în garanție și post-garanție oriunde în România și o gamă completă de servicii de asistență tehnică, precum instruire, instalare și reparații prin programul Blitz Service.

✓  Dedicată producătorilor de mobilă mijlocii și mari cu un flux de lucru intensiv

Prelucrarea cantului trebuie să fie cât mai rapidă, ușoară și eficientă posibil în atelierele sau fabricile cu un flux de lucru intensiv, iar tempora 60.12 e-motion din gama Format4 a fost proiectată pentru a face față unui regim de lucru industrial.

 

 

Deții controlul total asupra procesului de prelucrare: pachet de comandă și control e-motion

Și reduci semnificativ erorile umane de reglare sau operare pentru că nu mai e necesară intervenția operatorului asupra utilajului ca la o mașină obișnuită.

Prin pachetul de comandă și control e-motion plus totul devine mai ușor atât pentru tine, cât și pentru operatorii de pe echipament.

 • Panou de operare color cu touchscreen de 10.4” (opțional de 21”) cu interfață intuitivă și ușor de folosit, astfel că timpul de învățare pentru operatori va fi redus.
 • Pachetul îți permite reglarea fină a grupurilor de prelucrare cu precizie de sutime de mm.
 • Sistemul înregistrează numărul de metri de folie de cant aplicată, numerele de ore lucrate și numărul de piese lucrate, astfel încât să poți să faci previziuni mai aproape de realitate pentru clienții tăi.
 • Poți evita opririle nedorite din producție datorită software-ului de mentenanță integrat. Sistemul te informează cu privire la intervalele de întreținere și te ajută la realizarea lor (planul de întreținere zilnic, săptămânal sau lunar).
 • Permite conectarea la internet pentru intervenții la distanță pentru asistență tehnică.
 • Panoul de comandă permite reprezentarea intuitivă a funcțiilor grupurilor de prelucrare folosind pictograme cu piesa și operația asociată grupului selectat, astfel încât erorile de operare să fie minime.
 • Poți contoriza numărul de ore de operare pentru mai mulți utilizatori. (opțional)
 • Prin intermediul panoului, setezi temperatura adezivului și reducerea automată a temperaturii atunci când mașina este în stand-by.
 • Programul permite memorarea nelimitată de programe de lucru, astfel încât să câștigi timp cu fiecare comandă.
 • Ai reglare 100% electrică din panoul de comandă pentru grupurile de prefrezare, presare, frezare, țicling de rază, rotunjire la colțuri cu 2 motoare, setarea înălțimii piesei.

 

 

Produci mai repede și mai mult: viteză mare de avans și dimensiuni de prelucrare generoase

Vitezele de avans de 12 și 20 m/min (opțional) și grupurile de prelucrare rapide, precise și robuste asigură un ciclu redus de producție, astfel încât să poți produce mai mult, iar grosimea foliei între 0,4 și 12 mm, precum și înălțimea piesei de 60 de mm îți garantează un grad ridicat de flexibilitatea în preluarea comenzilor.

Dimensiunea minimă a piesei de prelucrat (lățime x lungime x înălțime) este de 70 mm x 140 mm x 8 mm. Poți aplica materiale pe cant cu grosimea de 0.4 mm – 3 mm pentru folia de cant ABS/PVC și baghete din lemn cu grosimea între 0.4 – 12 mm. Magazia de baghete are o capacitate de 120 mm în echipare standard.

Șasiul robust, realizat din tubulatură solidă de oțel oferă stabilitate în prelucrare, iar pentru prelucrarea pieselor mari mașina este echipată cu suport extensibil de 850 mm.

 

Descoperă în tabelul de specificații tehnice și alte opțiuni de echipare care te pot ajuta să obții mai mult confort în operare, precum extensie de suport pentru preluarea pieselor, suport de avans pentru suprafețe delicate, sistem cu limitare-pneumatică pentru eliminarea pericolului introducerii premature a pieselor etc.

 

Ai garanția eliminării eficiente a imperfecțiunilor muchiei panoului: grup de prefrezare cu capete de frezare diamantate brazate sau amovibile (standard)

Datorită grupului de prefrezare cu capete de frezare diamantate cu 2 motoare independente, controlate separat, cu profil în V, tempora 60.12 e-motion asigură o suprafață perfect pregătită pentru aplicarea foliei pe cant, fără ciupituri pe suprafața laminată.

Adâncimea de prelucrare se reglează electric din panoul de comandă între 0 – 3 mm cu precizie de sutime de mm.

Unitatea de prefrezare este dotată cu 2 motoare independente cu putere de 1.50 kW cu viteză de rotație de 12.000 rpm, iar activarea/dezactivarea acesteia se realizează din panoul de comandă.

 

 

Câștigi timp și economisești adeziv: încălzire rapidă, sistem de menținere a temperaturii adezivului în stand-by și sistem de schimbare rapidă a cuvei

Fiecare detaliu contează, iar unele detalii contribuie semnificativ la îmbunătățirea producției. Grupul de adezivare de pe mașina de aplicat cant tempora 60.12 e-motion are nevoie de doar 10 minute pentru a ajunge la temperatura optimă de procesare. Compatibilă atât cu adeziv PUR, cât și cu adeziv EVA, cuva are o capacitate de 1,5 kg și are un strat de teflon care nu permite lipirea adezivului de pereții acesteia, iar sistemul de schimbare rapidă al cuvei de adeziv te ajută să câștigi timp și să nu ai întreruperi mari de producție.

Rola de preluare tip melc a adezivului beneficiază de reglaj fin, astfel încât să se folosească de fiecare dată cantitatea optimă de adeziv, în funcție de materialul aplicat. Poți opta pentru echipare cu funcție de schimbare a sensului de rotație a rolei de aplicare adeziv.

Dacă nu ai un flux continuu de lucru pe mașina de cant, nu trebuie să oprești mașina de fiecare dată când nu lucrezi pe ea și apoi să aștepți ca adezivul să se încălzească din nou pentru că unitatea de adezivare este dotată cu sistem de menținere a temperaturii optime a adezivului în stand-by fără ca acesta să se ardă sau să-și piardă din proprietăți așa cum se poate întâmpla în cazul încălzirilor repetate.

Cu o cuvă de adeziv, poți aplica 375 m de folie de cant pe o muchie de panou cu grosimea de 18 mm.

Grupul de adezivare este reglabil electronic din panoul de comandă.

Schimbi adezivul în doar 55 de secunde: sistem de curățare mobil cu funcție de preîncălzire a adezivului (opțional)

Dacă îți dorești un timp și mai scurt de schimbare și flux neîntrerupt în prelucrare, căruciorul mobil de curățare FELDER pentru cuva de adeziv este inovația care te ajută să schimbi cuva de adeziv în doar 55 de secunde. Sistemul cuprinde funcție de preîncălzire a adezivului și sistem de curățare a cuvei de adeziv ușor și rapid de folosit.

 

 

 

Aplici cant mai ușor pe piesele reci: lampă pentru preîncălzirea piesei (opțional)

Materialul rece nu trebuie să-ți dea planurile de producție peste cap. Mașina poate echipată cu lampă infraroșu pentru preîncălzirea piesei înainte de aplicarea foliei de cant, garantând astfel o aderență completă și o lipire mai bună între folia de cant și muchia panoului.

 

 

Ai garanția unei adezivări durabile: contact complet și constant între piesele de adezivat

Rola principală din aluminiu cu înveliș de teflon împreună cu rolele conice de presare acționate pneumatic asigură contact complet și constant între marginea piesei și folia de cant, rezultând o adezivare durabilă și rezistentă la factori externi. În funcție de tipul foliei de cant, cu duritate mai mare sau mai mică, poți selecta din panoul de comandă două moduri de presiune pneumatică pe care rolele să le aplice.

 

 

Ești mai flexibil: trecere rapidă de la folia de cant ABS/PVC la baghetă

Ești mai flexibil și poți prelua și cele mai exigente comenzi. Poți schimba rapid folia de cant ABS/PVC cu baghetă din lemn fără bătăi de cap și reglaje complexe pentru că mașina este echipată cu senzor cu infraroșu care recunoaște prezența materialului pe care dorești să-l prelucrezi. Baghetele pot fi alimentate automat datorită magaziei cu capacitate de 120 mm și a rolei speciale cu spini standard pe gama F800.

În plus, mașina este echipată cu role de ghidaj pentru procesarea materialelor de cant pretențioase (standard).

 

 

Unitate de tăiere la capete cu mișcare traiectorie în unghi de 45°

Unitatea de tăiere la capete cu mișcare cu traiectorie în unghi de 45° asigură o tăiere a foliei de cant la capete rapidă și precisă. Spre deosebire de unitățile de tăiere la capete cu mișcare liniară, unitatea cu traiectorie în unghi face mai puține mișcări, deci uzura grupului este mai mică și are o durată de viață mai mare datorită ghidajelor prismatice și a structurii realizate din fontă masivă. Unitatea poate fi setată electronic din panoul de comandă să taie doar în față, doar spate și față sau tăiere oblică – pânza se înclină între 0 – 15°.

Grupul poate fi activat/dezactivat din panoul de comandă sau manual se pot activa/dezactiva unul dintre cele două discuri de tăiere la capete. Poți opta pentru controlul complet electronic al grupului din panoul de comandă (sistem de control e-motion).

 

 

Beneficiezi de frezare precisă și completă a foliei de cant: unitate multifuncțională de frezare pe drept, rază și conică (standard)

Unitatea multifuncțională pentru frezare asigură 3 tipuri de frezări în funcție de grosimea foliei de cant pe care o utilizezi: pe drept, cu rază și conic. Trecerea de la frezarea cu rază, la drept sau conică se realizează electric din panoul de comandă ușor și rapid, iar ghidajele prismatice asigură precizie maximă și un grad redus de întreținere.

Grupul este dotat cu 2 motoare independente de 0.75 kW cu viteză de rotație de 12.000 rpm.

 

 

Obții piese complet finisate de fiecare dată: configurație completă pentru finisare

Nu mai pierzi timpul cu finisarea cantului pentru că tempora 60.12 e-motion îți asigură o finisare completă a panourilor de PAL și MDF datorită grupurilor cu care este echipată.

Țicling de rază (standard)

Grupul de finisare a razei te ajută să elimini într-un mod eficient defectele de rază. Reglarea grupului se realizează din panoul de comandă pe 2 axe și include și funcție de inversare controlată pneumatic.

Standard, unitatea este echipată pentru prelucrarea cu rază de 2 mm, dar poți opta pentru rază de 1 mm sau 3 mm fără costuri în locul variantei standard.

 

 

Țicling de suprafață (opțional)

Grupul de țicling de suprafață, controlat electronic, asigură o eliminare completă a resturilor de adeziv de pe suprafața panoului. Activarea și dezactivarea grupului se realizează pneumatic din panoul de comandă.

 

 

Rotunjire la colțuri cu 1 motor (standard) sau 2 motoare (opțional)

Grupul de rotunjire la capete (post și soft forming) asigură colțuri fine, fără asperități pentru grosimi de cant între 0.4 și 3 mm, cu înălțimea piesei de prelucrat de 60 mm, la o viteză de 12 m/min. Construcția solidă a grupului și ghidajele prismatice de calitate superioară asigură precizie în prelucrare și perioadă lungă de viață a întregului ansamblu.

În echipare standard, mașina cuprinde grup de rotunjire la capete cu 1 motor. Opțional, poți echipa mașina cu grup de rotunjire la capete cu 2 motoare independente.

 

 

Grup de finisare cu perii textile (standard)

Cureți și lustruiești folia de cant ABS/PVC fără efort datorită unității cu perii textile. Aceasta este dotată cu 2 motoare independente care te ajută să obții o curățare și lustruire eficientă a muchiei.

 

 

Cureți și protejezi piesa: dispozitiv de pulverizare agent de separare, lubrifiere și curățare (opțional)  

În funcție de nevoile tale de prelucrare, poți echipa mașina cu sistem de pulverizare pentru a obține panouri perfect finisate.

  • Dispozitiv de pulverizare agent separare - se montează înaintea unității de prefrezare și protejează suprafețele de surplusul de adeziv de cant. (opțional)
  • Dispozitiv de pulverizare pentru agentul lichid de lubrifiere – se poziționează înainte de grupul de tăiere la capete, după grupul de presare cu role pentru răcirea rapidă a adezivului. (opțional)
  • Dispozitiv de pulverizare agent de curățare și lustruire finală – se montează înaintea grupului de finisare cu perii textile și are rol de curățare și lustruire a muchiei. (opțional)

 

 

Ai garanția eficienței: unitate de frezare pentru caneluri cu prelucrare pe verticală și orizontală (opțional)

Totul într-un singur proces, pe o singură mașină. Nu mai trebuie să folosești altă mașină pentru crearea de caneluri pentru că le poți obține direct pe mașina de aplicat cant. Unitatea de frezare caneluri se poate regla manual pentru caneluri/nuturi pe orizontală, cât și pe verticală, astfel încât să fii mai productiv.

Poziționarea frezării și reglarea adâncimii (0 – 15 mm) se face electric, din panoul de comandă și oferă precizie de reglare sutime de mm. Adâncimea canelară poate fi între 4 – 7.5 mm în funcție de discul folosit.

 

 

Poți să aplici cant pe piesele cu găuri de balamale: pachet „Nesting” (opțional)

Producția modernă are nevoie de soluții moderne, așadar în funcție de fluxul din fabrica ta, poți găuri panourile înainte de căntuire pentru că mașina de aplicat cant tempora 60.12 e-motion poate fi echipată cu palpatori cu role multiple atât la frezare, cât și la țiclingul de suprafață, astfel încât să asigure aceeași procesare precisă ca în cazul panourilor perfect plane.

 

 

Câștigi spațiu în atelier: dispozitiv de depozitare pentru rolele de cant (opțional)

Poți să îți optimizezi spațiul în atelier, dar și producția prin achiziționarea unui suport pentru rolele de cant, astfel încât să ai canturile pe care urmează să le prelucrezi la îndemână, cu sau fără funcție de suport pentru rolă în locul suportului standard al mașinii.

 

 

Economisești adeziv PUR: dispozitiv depozitare adeziv PUR (opțional)

Sistemul de depozitare puReady cu nitrogen oferă o flexibilitate sporită atunci când vine vorba despre depozitarea și păstrarea adezivului PUR între utilizări. Datorită sistemului, poți sta liniștit atunci când producția este întreruptă sau când pur și simplu schimbi adezivul sau culorile pentru că stocat în mediul cu nitrogen, adezivul PUR își menține proprietățile pentru mult timp.

 

 

Lucrezi mai confortabil și protejezi mai bine piesele: masă cu pernă de aer (opțional)

Pentru protecție superioară a panourilor, poți opta pentru folosirea unei mese cu perne de aer. Aceasta se montează pe suportul de derulare a foliei de cant ABS/PVC, are un motor independent de 0.75 kW care generează aer constant. Masa te ajută să protejezi mai bine suprafețele pieselor și să lucrezi mai confortabil, cu mai puțin efort, oferind în același timp stabilitate superioară în timpul lucrului.

Poți alege dintre o masă cu dimensiunea 1.054 x 400 mm sau 2.000 x 400 mm.

 

 

Reduci erorile de măsurare ale pieselor: dispozitiv wireless pentru măsurarea pieselor (opțional)

Și mai rapid, și mai sigur. Noul dispozitiv pentru măsurarea înălțimii pieselor te ajută să măsori grosimile pieselor înainte să le prelucrezi. Datele se transmit automat în panoul de operare, iar programul le clasifică în funcție de piesă și grosimea acesteia (5 măsurători memorabile), iar operatorul poate alege dimensiunile pieselor direct din panou. Dispozitivul are precizie de sutime de mm și ajută la compensarea diferențelor de grosimi de materiale.

Dispozitivul este disponibil pentru gama de mașini de cant Format4 tempora F 600 și F 800 cu pachete de comandă și control x-motion plus și e-motion.

 

 

Devii mai productiv: sistem de întoarcere a pieselor U-motion classic sau professional (opțional)

Folosirea unui sistem de întoarcere a pieselor te ajută să câștigi timp, să optimizezi efortul operatorilor de pe mașină și, implicit, să prelucrezi mai mult și fără întreruperi. Sistemele de întoarcere a pieselor asigură un flux constant de până la 14 piese pe minut.

 

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, consultanții Felder Gruppe România îți stau la dispoziție la numărul de telefon 0731 335 337. Pentru informații complet actualizate legate de acest utilaj, solicită ofertă.

Greutate 2500 kg
Brand For Filter

FORMAT-4

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mașină industrială de aplicare a cantului FORMAT4 Tempora F800 60.12 e-motion, grosimea foliei 0,4-12 mm, grosimea piesei 8-60 mm, grup de prefrezare, 3 grupuri finisare, pachet de comandă și control “e-motion””

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *