default
Mașină profesională de aplicare cant pe drept FORMAT4 Tempora F400 45.03, grosimea foliei 0,4-3 mm, grosimea piesei 8-45 mm, grup de prefrezare, 2 grupuri de finisare
SKU: TEM4503

Mașină profesională de aplicare cant pe drept FORMAT4 Tempora F400 45.03, grosimea foliei 0,4-3 mm, grosimea piesei 8-45 mm, grup de prefrezare, 2 grupuri de finisare

Contacteaza-ne pentru termenul de livrare

Comandă sau cere ofertă online

 • Ai livrare rapidă la produsele din stoc
 • Îți răspundem în maxim 48h la cererile de ofertă

Format4 tempora F400: Tehnologie industrială accesibilă firmelor mijlocii

A venit vremea unei schimbări pentru firmele mijlocii!

Timpul, cea mai importantă resursă a unui atelier modern de mobilă, stă la baza noii game de mașini de căntuit tempora F400: procesare mai rapidă, mai ușoară, mai eficientă, mai precisă și mai flexibilă.

Cu dotări tehnice din gamele de mașini industriale de aplicare a foliei pe cant, tempora F400 45.03 aduce tehnologia industrială și beneficiile acestora în atelierul tău, răspunzând celor mai exigente nevoi într-un spațiu redus, într-un șasiu solid și compact care să garanteze stabilitate maximă în prelucrare.

Panoul de comandă și control smart-touch de 10.4” cu sistem de mentenanță integrat, grupul de prefrezare cu capete de frezare diamantate, sistemul de setare rapidă și ușoară cu martor din folia de cant ce urmează să fie aplicat sunt doar câteva dintre specificațiile mașinii pentru aplicarea cantului tempora 45.03 care te vor ajuta să duci aplicarea cantului la un nou nivel în atelierul sau fabrica ta.

 

✓  Ai zi de zi siguranța preciziei și calității 100%

Mașina este produsă 100% în Austria, în fabrica din Hall în Tirol, doar cu materiale de calitate.

✓  Garanție extinsă 3 ani Format4 prin Programul G+

Concentrează-te pe dezvoltarea afacerii tale și pe ceea ce este mai important pentru tine, beneficiezi de 3 ani garanție extinsă Format4 pentru utilaj prin programul de garanții extinse G+ al Felder Gruppe România.

✓  Asistență tehnică completă prin Blitz Service

Beneficiezi de asistență tehnică dedicată în garanție și post-garanție oriunde în România și o gamă completă de servicii de asistență tehnică, precum instruire, instalare și reparații prin programul Blitz Service.

✓  Dedicată producătorilor de mobilă mijlocii

Dimensiunile compacte recomandă mașina producătorii de mobilă cu spații reduse de lucru care își doresc să-și sporească producția și calitatea acesteia folosind tehnologii industriale pentru aplicarea cantului.

 

Aplici cant mai ușor și mai confortabil decât înainte: reglare rapidă și precisă cu pachet de comandă și control m-motion

Pachetul de comandă și control te ajută să reglezi grupurile mai ușor și să deții controlul procesului de aplicare a cantului. Mașina este echipată în dotare standard cu ecran color, cu tehnologie touchscreen 10.4”, cu software de mentenanță integrat, precum și funcție de măsurare a cantului aplicat.

Opțional, poți beneficia de pachetul x-motion plus care îți permite controlul mai rapid, ușor și intuitiv al grupurilor de prelucrare, programe de lucru memorate nelimitate, software de mentenanță, reprezentarea intuitivă a funcțiilor grupurilor de prelucrare, selecția și reglarea grupurilor de prelucrare, setarea temperaturii optime a adezivului și reducerea automată a temperaturii atunci când mașina nu este folosită, toate acestea printr-un ecran color, sensibil la atingere de 15”. Poți chiar înregistra numărul de ore pe diferiți operatori pentru un control și mai mare al producției tale.

 

 

Reduci semnificativ erorile de operare: control rapid, ușor și intuitiv al grupurilor de lucru

Panoul de comandă și control reduce reglările manuale ale operatorilor la minimum pentru că reglarea și activarea/dezactivarea grupurilor de lucru se realizează din panoul de comandă cu o precizie de sutime de mm. Utilizarea programului de comandă și control este intuitivă astfel încât șansele de erori se reduc semnificativ, iar perioada de acomodare a operatorilor cu panoul de comandă și control este scăzută.

 

Ai garanția preciziei cu fiecare piesă: sistem de reglare rapidă m-motion

Cu sistemul m-motion reglarea grupurilor de presare, frezare și țicling de rază se realizează simplu, rapid și precis, fără reglaje complexe și îți oferă o mulțime de avantaje în producție. Acesta folosește martor din folia de cant ABS/PVC care urmează să fie aplicat pentru a determina grosimea foliei.

 • Asigură reglări precise chiar și pentru materialele cu abateri de grosimi.
 • Ajută la corectarea erorilor de reglare, astfel încât să nu mai irosești materie primă testând.
 • Îți permite un grad înalt de flexibilitate pentru că poți schimba tipul foliei de cant de câte ori dorești fără să mai faci alte reglaje.
 • Schimbarea foliei se realizează simplu și rapid, prin aplicarea foliei de cant pe care dorești să o aplici în dreptul unităților de presare, frezare și țicling de rază.

 

 

Obții rezultate impecabile într-un spațiu redus: grup de prefrezare și 3 grupuri de finisare disponibile

Cu tempora 45.03 poți aplica cant mai ușor, mai rapid și fără imperfecțiuni pentru îți oferă avantajele de prelucrare ale tehnologiei industriale într-un spațiu redus.

Elimini eficient imperfecțiunile panoului: grup de prefrezare (standard)

Datorită grupului de prefrezare cu capete de frezare diamantate cu 2 motoare independente de 0.75 kW cu rotație de 12.000 rpm, controlate separat, tempora F400 45.03 asigură o suprafață perfect pregătită pentru aplicarea foliei pe cant, fără ciupituri pe suprafața laminată.

Unitatea se activează/dezactivează din panoul de comandă, iar adâncimea de prefrezare este reglabilă manual în intervalul 0-3 mm. Standard, unitatea se livrează cu capete de frezare cu diametrul de 80 mm și înălțimea de 49 mm, cu cuțite brazate diamantate Z2+2. Poți opta pentru freze cu cuțite diamantate amovibile.

 

 

Tăiere rapidă și precisă a foliei de cant din rolă – unitate de tăiere cu ghilotină - grup de prelucrare (standard)

Unitatea de tăiere a foliei de cant tip PVC/ABS din rola de cant se realizează printr-un sistem cu mecanism cu ghilotină, pentru folie cu grosimea în intervalul 0,4 – 3,0 mm.

Ai garanția unei adezivări durabile: grup de presare – grup de prelucrare (standard)

Unitatea de presare asigură contact complet și constant între marginea piesei și folia de cant, rezultând o lipire durabilă și rezistentă la factori externi.

Aceasta este compusă din două role de presare. Prima rolă asigură presarea fermă direct pe material. Aceasta este realizată de aluminiu, are înveliș de teflon, un diametru mai mare și este motorizată. Cea de-a doua rolă se mișcă liber și este cauciucată, iar presarea se realizează prin tensiune mecanică. Reglarea grupului se realizează folosind martor din folia de cant aplicată (m-motion).

 

 

Ai garanția unei tăieri precise la capete: unitate de tăiere cu pânze – grup de prelucrare (standard)

În dotare standard, mașina vine echipată cu unitate de tăiere la capete cu mișcare liniară cu un motor de 0.15 kW și 12.000 rpm ce asigură o tăiere precisă. Acesta poate fi activat/dezactivat din panoul de comandă.

 

 

Poți opta însă și pentru unitate de tăiere cu mișcare liniară cu traiectorie în plan înclinat. Spre deosebire de unitatea de tăiere la capete liniară, unitatea cu mișcare în unghi face mai puține mișcări și are o durată de viață mai mare datorită ghidajelor prismatice și a structurii realizate din fontă masivă. Unitatea dispune de un motor independent de 0.35 kW și poate fi activată din panoul de comandă.

 

 

Elimini ușor și precis surplusul de cant: unitate multifuncțională de frezare cu sistem de reglare rapidă m-motion (standard)

Frezarea sus și jos se realizează precis și rapid datorită grupului de frezare multifuncțional cu ghidaje liniare. Acesta este dotat cu 2 motoare de 0,5 kW cu viteză de rotație 12.000 rpm. Grupul permite profilarea muchiei de cant pe drept, cu rază sau teșit (conic) pentru foliile de cant cu grosimi între 1 – 1.8 mm.

Trecerea de la frezare sus – jos la finisarea teșită se realizează ușor și rapid, iar ghidajele liniare asigură precizie maximă și un grad redus de întreținere datorită sistemului de reglare rapidă cu cant din folia de cant care urmează să fie aplicată – m-motion.

 

 

Economisești timp în finisarea pieselor: țicling de rază – grup de finisare (standard)

Cu ajutorul mașinii tempora 45.03, reduci timpul investit în finisarea panourilor după aplicarea foliei de cant. Datorită grupului de finisare pentru rază, obții rezultate de calitate pentru fiecare piesă prelucrată. Acesta te ajută să elimini într-un mod eficient defectele de rază. Unitatea este echipată cu sistem m-motion pentru activarea agregatului, poziționarea motorizată a grupului în funcție de mostra martor de folie de cant, cu funcție manuală de inversare.

Standard, unitatea este echipată pentru prelucrarea cu rază de 2 mm, dar poți opta pentru rază de 1 mm sau 3 mm fără costuri în locul variantei standard.

Elimini excesul de adeziv apărut: țicling de suprafață – grup de finisare (opțional)

Grupul de finisare suprafață elimină excesul de adeziv de pe piesă. Grupul este activat / dezactivat pneumatic, controlat mecanic și se deplasează pe bară de ghidaj rotundă.

Cureți și lustruiești muchia fără efort: perii textile – grup de finisare (standard)

Grupul de finisare cu perii textile cuprinde 2 motoare cu putere 0.9 kW care livrează 1.400 rpm pentru o lustruire eficientă a muchiei panoului.

Cureți, protejezi și redai luciul muchiei: dispozitiv de pulverizare agent de separare, lubrifiere și curățare (opțional)

În funcție de nevoile tale de prelucrare, poți echipa mașina cu sistem de pulverizare pentru a obține panouri perfect finisate:

  • Dispozitiv de pulverizare agent separare – se montează înaintea unității de prefrezare și protejează suprafețele de surplusul de adeziv de cant.
  • Dispozitiv de pulverizare pentru agentul lichid de lubrifiere – se poziționează înainte de grupul de tăiere la capete, după grupul de presare cu role pentru răcirea rapidă a adezivului.
  • Dispozitiv pentru curățarea și redarea luciului panoului – se instalează înaintea grupului de perii textile și contribuie la curățarea finală și redarea luciului muchiei.

Câștigi timp și ai întreruperi scurte ale producției: timp scurt de încălzire a adezivului 

Cuva de adeziv a mașinii are o capacitate de 1.5 kg pentru adeziv tip EVA/PUR. Cu 1 kg de adeziv se aplică aproximativ 250 m de folie de cant pe panou cu grosimea 18 mm.

Cuva are acoperire din teflon și poate fi schimbată rapid, astfel încât să nu întâmpini întreruperi mari de producție. Timpul necesar pentru pre-încălzirea adezivului este de cca. 12-20 minute pentru o pornire rapidă dacă se respectă temperatura ambientală recomandată. Temperatura adezivului în cuva de adeziv este monitorizată permanent și afișată în panoul de control.

Adezivul este aplicat cu rolă de tip melc care asigură dozarea precisă a cantității de adeziv în funcție de materialul folosit.

 

 

Pentru mai mult confort, poți opta pentru echiparea mașinii cu dispozitiv pentru curățarea cuvei de adeziv „easy-clean”. Dispozitivul ușurează semnificativ schimbarea adezivului din mașină prin folosirea rolei melc și transferarea într-un container detașabil. Dispozitivul poate fi folosit atât pentru adeziv EVA, cât și PUR.

 

Aplici cant mai ușor pe piesele reci: lampă pentru preîncălzirea piesei (opțional)

Materialul nu trebuie să-ți dea planurile de producție peste cap. Poți echipa mașina cu lampă infraroșu pentru preîncălzirea piesei înainte de aplicarea foliei, garantând astfel o lipire mai bună pentru colile reci.

 

 

Aplici cant mai ușor pe piesele deja găurite: pachet „Nesting” (opțional)

Producția modernă are nevoie de soluții moderne, așadar în funcție de fluxul din fabrica ta, poți găuri panourile înainte de căntuire pentru că mașina de aplicat cant tempora 45.03 poate fi echipată cu palpatori cu role multiple atât la frezare, cât și la țiclingul de suprafață, astfel încât să asigure aceeași procesare precisă ca în cazul panourilor perfect plane.

 

 

Protejezi piesa de prelucrat: bandă de avans cu padele cauciucate

Mașina de căntuit Format4 tempora 45.03 este echipată cu bandă transportoare cu padele cauciucate care nu lasă zgârieturi pe suprafața colii de PAL/MDF. Aceasta este antrenată cu lanț, este solidă și contribuie la precizia de aplicare a foliei pe cant datorită stabilității pe care aceasta o garantează în timpul procesului de căntuire.

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, consultanții Felder Gruppe România îți stau la dispoziție la numărul de telefon 0731 335 337. Pentru informații complet actualizate legate de acest utilaj, solicită ofertă.

 

Informații suplimentare

Greutate 850 kg
Brand For Filter

FORMAT-4

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mașină profesională de aplicare cant pe drept FORMAT4 Tempora F400 45.03, grosimea foliei 0,4-3 mm, grosimea piesei 8-45 mm, grup de prefrezare, 2 grupuri de finisare”

Adresa ta de email nu va fi publicată.