SKU: CF741SP

Mașină universală de tâmplărie cu 5 operații FELDER CF 741 S Professional cu masă suport, pentru tăiere, frezare/cepuire, îndreptare, rindeluire la grosime, găurire-scobire

Contacteaza-ne pentru termenul de livrare

Comandă sau cere ofertă online

 • Ai livrare rapidă la produsele din stoc
 • Îți răspundem în maxim 48h la cererile de ofertă

Felder CF 741 S Professional, mașină universală de tâmplărie: Cele mai mari dimensiuni de prelucrare pe o mașină combinată cu 5 operații

Faceți cunoștință cu vârful de gamă al mașinilor universale de tâmplărie din seria Felder 700!

Felder CF 741 S Professional te va convinge din prima clipă când o vei pune la lucru în atelier atât prin dimensiunile mari de lucru și dotările profesionale de top, cât și prin flexibilitatea și versatilitatea de prelucrare pe care o mașină combinată ți-o poate oferi. Dimensiunile mari de lucru te vor ajuta să lucrezi mai ușor și confortabil piese mari și grele, iar dotările tehnice superioare îți vor garanta precizie, calitate și ușurință în prelucrare pentru fiecare dintre cele 5 operații. Cu CF 741 S Professional nu te vei bucura doar de precizie, ci și de eficiență și de mai mult timp ca să te concentrezi pe dezvoltarea afacerii tale.

Descoperă mai jos cum Felder CF 741 S Professional te poate sprijini în producție.

 

  Calitate austriacă  

Produs 100% în Austria, în fabrica de lângă Innsbruck, doar cu materiale de calitate.

  Garanții extinse prin programul G+

Lucrezi fără griji pentru mai mult timp pentru că beneficiezi de 3 ani garanție extinsă pentru utilaj, 3 ani pentru arborele de rindeluire cu cuțite dispuse elicoidal Silent-Power®, 10 ani garanție pentru sistemul de glisare a mesei mobile X-Roll® și 6 ani pentru sistemul de înclinare a unității de tăiere Easy-Glide® prin programul G+ al Felder Gruppe România.

✓  Asistență tehnică completă prin Blitz Service

Beneficiezi de asistență tehnică dedicată în garanție și post-garanție oriunde în România și o gamă largă de servicii de asistență tehnică, precum instruire, instalare și reparații prin programul Blitz Service.

  Dedicată atelierelor mijlocii care își doresc o soluție profesională completă și dimensiuni mare de prelucrare

Cu unele dintre cele mai mari dimensiuni de prelucrare din clasa sa, mașina universală de tâmplărie CF 741 S Professional răspunde nevoilor producătorilor de mobilier care își doresc o soluție profesională universală pentru prelucrarea lemnului, dar și dimensiuni mari de prelucrare și susținere pentru piesele grele.

 

Beneficiezi de o soluție completă într-un spațiu redus: realizezi 5 operații de lucru cu o singură mașină

Mașina universală de tâmplărie Felder CF 741 S Professional este soluția profesională de top de la Felder Group cu care poți realiza 5 operații de lucru cu o singură mașină, tăiere, îndreptare, rindeluire la grosime, frezare-cepuire și mortezare (găurire-scobire), fără să sacrifici flexibilitatea și versatilitatea în prelucrare.

 

Ai stabilitate în prelucrare: construcție robustă și mese din fontă masivă

Cu Felder CF 741 S Professional ai siguranța stabilității și preciziei în prelucrare datorită designului solid și compact, cu batiu dublu ranforsat, cu mese din fontă masivă rezistente la torsiune care preiau vibrațiile apărute în timpul prelucrării. În plus, motoarele puternice și unitățile de prelucrare solide, cu structură compactă din fontă masivă, contribuie la calitatea superioară a prelucrării.

 

Câștigi timp: trecere rapidă și ușoară între aplicații și schimbarea rapidă a sculelor

Atunci când alegi o mașină universală de tâmplărie care poate face 5 operații de prelucrare nu trebuie neapărat să sacrifici flexibilitatea pe care utilizarea unor utilaje individuale ți-o oferă. Construcția mașinii Felder CF 741 S Professional asigură o trecere ușoară și rapidă între operații și o operare și reglare simplă a cotelor de prelucrare, datorită construcției ingenioase și a capacității de înlocuire rapidă a sculelor de prelucrare.

 

Prelucrezi cu ușurință piese mari: cele mai mari dimensiuni de prelucrare din clasa sa

O mașină care combină 5 mașini într-una nu trebuie să te limiteze în prelucrare. Cu mașina universală de tâmplărie Felder CF 741 S Professional poți prelucra ușor și confortabil piese cu dimensiuni mari sau piese grele datorită dimensiunilor de lucru generoase, precum masă mobilă pentru tăiere și cepuire de până la 3.200 mm, masă suport de 1.300 mm cu braț telescopic, mese de îndreptare de 1.650 mm, lățime la rindeluire de 404 mm etc. Descoperă mai jos toate dimensiunile de prelucrare ale mașinii.

 Cu mașina universală de tâmplărie cu 5 operații FELDER CF 741 S Professional ai garanția fiabilității: durată mare de viață și costuri mici de întreținere

Atunci când investești într-un utilaj Felder, poți fi sigur că beneficiezi de o durată mare de viață a utilajului, costuri mici de întreținere și de rezultate perfecte în prelucrare pentru mult timp. În plus, atunci când vei dori să faci următorul pas în dezvoltarea afacerii tale, valoarea de revânzare va rămâne ridicată. Seria Felder 700 este folosită de zeci de mii de clienți în lume, de peste 30 ani.

 

TĂIERE

Ai 0 imperfecțiuni, 0 pierderi de material: sistem de glisare a mesei mobile X-Roll® cu 10 ani garanție

Masa mobilă cu sistem de glisare X-Roll® a fost special proiectată astfel încât prin repoziționarea inteligentă a rolelor cilindrice, presiunea de pe masă să fie optim distribuită pe toate punctele de contact. Acest lucru duce la rezistență mare la niveluri maxime de încărcare ale mesei fără să afecteze culisarea lină și precisă. Profilul mesei mobile și al mesei fixe garantează maximum de rezistență la torsiune și la temperaturi ridicate. În plus, sistemul nu necesită gresare sau întreținere intensivă sau complexă, ci se poate folosi sistemul de exhaustare atașat utilajului pentru curățarea mesei.

Masa mobilă este realizată din aluminiu anodizat și are o lungime de 2.500 în variantă standard, dar poți alege și masă de 2.800 mm sau 3.200 mm.

 

 

Prelucrezi piese mari și grele cu minim de efort: masă suport cu riglă transversală și rolă de preluare la capăt

Felder CF 741 S Professional a fost construită pentru a răspunde producătorilor de mobilă care au nevoie de o soluție completă de prelucrare, dar care au nevoie și de dimensiuni mai mari de lucru. Astfel, mașina este echipată cu masă suport de 1.300 mm și riglă de ghidare de 2.600 mm care să ofere mai mult suport și stabilitate în tăierea pieselor cu dimensiuni mari sau a pieselor grele, masive. Pentru încărcare mai ușoară a pieselor, masa suport este echipată la capăt cu rolă de preluare care te poate ajuta atunci când manipulezi panouri mai grele. Rola de preluare este realizată din aluminiu anodizat și nu-ți va lăsa urme pe piesă.

 

 

Realizezi ușor tăieri în unghi: riglă pentru tăieri transversale pe masa suport de 2.600 mm

Reglabilă la orice poziție între 45°- 90°, rigla pentru tăieri transversale asigură tăieri precise în unghi, iar datorită riglei cu gradație reglarea se realizează simplu și precis. Opritorii de la capete la 90° garantează un grad ridicat de repetabilitate, iar în momentul revenirii în poziția inițială (90°), ghidajele existente permit găsirea rapidă și precisă a unghiului drept al riglei față de poziția pânzei.

 

 

Opritoarele robuste, plasate pe rigla transversală, permit tăierea precisă chiar și în cazul pieselor deja tăiate în unghi, ceea ce înseamnă că fixarea în pozițiile prestabilite se realizează perfect, permițând obținerea dimensiunilor dorite, fără a pierde nici măcar 0,1 mm din material.

Rigla pentru tăieri transversale poate fi atașată cu ușurință pe masă mobilă, fără folosirea vreunei scule suplimentare și cuprinde și lupă pentru citirea cotelor de pe riglă. Poți opta și pentru riglă telescopică cu lungime de 3.200 mm.

 

 

Ai garanția preciziei și calității: tăieri precise în unghi cu sistemul de înclinare a grupului de prelucrare Easy-Glide®

Pânza tăietoare poate fi înclinată în orice poziție între 90° și 45° cu ajutorul sistemului de înclinare a grupului Easy-Glide® – unic în lume, dezvoltat și patentat de către Felder Group.

Sistemul de înclinare Easy-Glide® are dublă susținere ceea ce conferă precizie și un grad ridicat de repetabilitate. Materialul special poli-compozit din care este realizat, folosit până acum cu succes în industria aeronautică, asigură alunecarea lină și durabilă chiar și în cele mai dificile condiții de lucru. Pe lângă avantajul preciziei, sistemul este fiabil și nu necesită întreținere intensivă, acesta nu trebuie gresat sau curățat de praf și nu este afectat de rumeguș. Tocmai de aceea sistemul beneficiază de 6 ani garanție prin programul de garanții extinse G+.

 

 

Beneficiezi de eficiență maximă: unitate de tăiere performantă

Arborele unității principale de tăiere este calibrat electronic și a fost special proiectat cu un ax cu 2 rulmenți, iar transmiterea puterii motorului la pânza principală se face prin intermediul unei curele POLY-V ce asigură un transfer complet și optim al puterii către aceasta.

Unitatea de tăiere performantă din fontă masivă oferă o înălțime de tăiere de 104 mm și posibilitatea utilizării pânzelor cu un diametru de până la 315 mm. Atunci când treci de la tăiere la frezare sau când utilajul nu este în funcțiune, pânza poate fi coborâtă complet sub nivelul mesei fără să depui efort în a scoate complet pânza de fiecare dată.

 

 

Ai mai mult confort și siguranță în utilizare: pachet de comandă Power-Drive pentru tăiere (opțional)

Dacă dorești mai mult confort în operare, dar și mai multă siguranță a reglărilor, poți opta pentru pachetul de comandă și control Power-Drive care permite reglarea electronică a înălțimii și a unghiului pânzei principale de tăiere cu precizie.

 

power drive_taiere

 

Ești mai flexibil și mai versatil în producție: poți tăia piese de PAL și lemn cu aceeași mașină (opțional)

Dacă prelucrezi și PAL și lemn, nu mai trebuie să investești într-un alt utilaj pentru că Felder CF 741 S Professional poate fi echipat cu unitate de pretăiere (incizor) independentă pentru panourile laminate. Foarte important, reglajele laterale și în înălțime ale pânzei incizoare se mențin pe durata de prelucrare și sunt ușor de efectuat.

 

 

Poți realiza inclusiv caneluri: poți echipa circularul cu freză dado (opțional)

În funcție de nevoile tale de prelucrare, cu mașina combinată cu 5 operații Felder CF 741 S Professional poți realiza și caneluri pentru că unitatea principală de tăiere este perfect compatibilă cu utilizarea frezelor de nut. Cu ajutorul flanșei demontabile – segment demontabil inserat în axul pânzei principale – poate fi folosită freza dado pentru caneluri între 8 – 19,5 mm lățime.

 

 

Tai ușor piese înguste și subțiri: riglă de bazare pentru tăierea pe partea dreaptă

Rigla de bazare poate fi poziționată oriunde pe suprafața mesei de tăiere pe partea dreaptă datorită sistemului de reglare pe șină, iar dacă prelucrezi cu pânza înclinată sau piese subțiri sau înguste, rigla de bazare poate fi culcată/ așezată orizontal astfel încât partea mai subțire să fie în dreptul pânzei și poate fi înclinată pentru atunci când lucrezi piese în unghi.

 

 

Poți obține mai multă precizie și mai mult confort în tăierea transversală: dispozitiv de precizie pentru tăierea în unghi cu compensarea lungimii de tăiere (opțional)

Dacă dorești mai multă precizie pentru tăierea în unghi, dar și mai mult confort în reglarea unghiului de tăiere, poți opta pentru un dispozitiv pentru tăierea în unghi cu compensarea lungimii de tăiere și poziții predefinite pentru unghiuri. Sistemul oferă multe avantaje, iar folosirea lui te va convinge de la prima piesă: nu mai pierzi timp cu aproximarea valorilor de unghi, opritorul îți permite reglarea și fixarea imediată pe poziția dorită, acest lucru oferind o citire a cotelor fără erori și, implicit, precizie absolută a unghiurilor de tăiere. Pozițiile predefinite de înaltă precizie permit obținerea cu mare acuratețe a unor poligoane cu unghiuri uzuale de 5,625º, 11,25º, 22,5º. În plus, pozițiile indicate la 5º, 20º, 25º, 30º, 35º, 40º și 45º pot fi folosite atunci când lucrezi în unul din modurile de tăiere prin alunecare sau tăiere prin împingere. Fiecare din aceste poziții este echipată cu un compensator de lungime.

Sistemul se montează pe mesele suport cu lățimea de 1.300 /1.500 mm

 

 

Lucrezi în siguranță: buton de pornire și oprire a pânzei și a incizorului direct pe masa mobilă (opțional)

Poți echipa mașina cu butoane de pornire/oprire a pânzei principale și pânzei pretăietoare direct pe masa mobilă, în dreptul operatorului, astfel încât să lucrezi mai sigur și să nu trebuiască să te apleci sau să faci mișcări complexe pentru a porni/opri grupul de tăiere. În felul acesta nu doar că lucrezi mai în siguranță și cu mai mult confort, dar câștigi și timp.

 

 

ÎNDREPTARE-RINDELUIRE LA GROSIME

Obții suprafețe perfect plane: arbore 4 cuțite cu auto-aliniere și arbore cu cuțite dispuse elicoidal Silent-Power®

Inima oricărei mașini de rindeluire este arborele de prelucrare. Tocmai de aceea, inginerii austrieci au dezvoltat soluții care nu doar să ofere precizie, ci și alte beneficii, precum costuri reduse pentru întreținerea sau schimbarea sculelor de prelucrare, reducerea timpului de schimbare a cuțitelor și a reglajelor, precum și garantarea unei durate de viață mare a acestora. Indiferent de nevoia ta de prelucrare, ai garanția calității și ușurinței în utilizare cu costuri reduse.

Arbore de rindeluire cu 2 cuțite cu auto-aliniere a cuțitelor (standard) 
Lansat în 1987, arborele de rindeluire cu sistem de schimbare rapidă și auto-aliniere a cuțitelor a setat noi standarde în segmentul mașinilor de îndreptat și rindeluit și avantajele acestuia sunt valabile și astăzi pentru mii de clienți din lume:

  • Obții suprafețe perfect plane.
  • Câștigi timp datorită sistemului de schimbare rapidă a cuțitelor, în mai puțin de 2 minute.
  • Reglezi cu ușurință cuțitele datorită sistemului de auto-aliniere a cuțitelor.
  • Ai cost redus al consumabilelor datorită celor 2 muchii tăietoare ale cuțitelor care asigură o utilizare îndelungată a acestora.
  • Ai garanția unei durate mari de viață datorită construcției care nu permite depunerea de rășină pe șuruburile de fixare a cuțitelor.

 

 

Arborele de prelucrare elicoidal Silent-Power® (Opțional)

Dedicat exclusiv mașinilor de îndreptat și rindeluit Felder Group, arborele de prelucrare Silent-Power® reprezintă o inovație Felder Group, unică în lume. Arborele elicoidal face diferența atunci când dorești să investești într-o mașină de îndreptare și rindeluire la grosime:

  • Ai garanția suprafețelor perfect plane, fără efect de valuri datorită dispunerii elicoidale a cuțitelor care realizează o așchiere treptată și constantă.
  • Beneficiezi de o operare silențioasă, cu 50% mai redusă decât în cazul arborilor obișnuiți.
  • Ai un ciclu mai lung de utilizare a cuțitelor datorită cuțitelor cu 4 muchii tăietoare.
  • Reduci costurile pentru cuțite pentru că acestea au o durată de viață de 20 de ori mai mare față de cuțitele clasice datorită materialului rezistent (carbură de tungsten) din care sunt realizate.
  • Economisești timp datorită schimbării rapide și ușoare a cuțitelor.
  • Ai un volum mai mare de colectare a așchiilor datorită dispunerii cuțitelor.
  • Ai un consum de energie mai redus datorită acționării de așchiere.
  • Ai garanție de 3 ani prin programul G+.

 

 

Treci ușor de la o operație la alta: sistem de ridicare simultană a meselor de îndreptare

Treci ușor și rapid de la operația de rindeluire la cea de degroșare datorită sistemului de ridicare simultană a meselor de lucru, astfel încât vei economisi timp de fiecare dată. În plus, masa rabatată are sistem de blocare pentru ambele poziții și va sta în poziție perfect verticală fără a te incomoda în prelucrare atunci când prelucrezi piesele la grosime.

 

 

Reglezi rapid și ușor cotele de prelucrare: manete cu gradație pentru adâncime, grosime și unghiul riglei de bazare

Toate utilajele grupului Felder Group sunt recunoscute pentru ușurința și în confortul în utilizare, iar Felder CF 741 S Professional nu este mai prejos.

Deși, în varianta standard, toate reglajele cotelor se realizează manual, inginerii austrieci au asigurat un grad de confort ridicat în operare. Atât grosimea piesei de degroșat, cât și adâncimea de preluare la îndreptare se realizează rapid, simplu și precis, cu ajutorul mânerelor de reglare cu gradație care garantează siguranța respectării cotelor setate. Rigla de bazare se reglează la fel de ușor, prin intermediul unei manete de blocare și deblocare cu gradație care se află în dreptul sistemului cu opritori pentru unghi de 45° și 90° ce permite o reglare precisă.

 

 

Setezi înălțimea de prelucrare și mai rapid și precis: reglare electrică a înălțimii de prelucrare cu pachet Power-Drive sau Digi-Drive (opțional)

Poți opta însă și pentru pachet de comandă electrică Power-Drive cu panou digital de afișare a înălțimii mesei de degroșare care permite reglarea electrică a înălțimii mesei de rindeluire la grosime sau pachet Digi-Drive care oferă reglarea electrică a înălțimii mesei de degroșare și o a doua bară de presiune tensionată cu arc.

În ceea ce privește operația de îndreptare, mesele sunt echipate cu sistemul patentat Felder cu ghidaje prismatice care conferă maxim de precizie. Reglarea înălțimii de îndreptare se realizează rapid și confortabil, din dreptul mesei de intrare.

 

Îndrepți ușor piese înguste și în unghi de 45°: riglă de bazare înclinabilă

Ai precizie și confort în îndreptarea pieselor înguste și în unghi datorită riglei de bazare din Al anodizat înclinabilă între 90°- 45 ° ce poate fi mutată și fixată în orice poziție pe lățimea mesei de îndreptare. Acest lucru îți permite să lucrezi piese înguste și în unghi de 45° ușor și precis.

 

 

Rindeluiești mai ușor esențe diferite de lemn: două viteze de avans

Cu Felder CF 741 S Professional ai două viteze de avans pentru degroșare, între 6 m/min și 12 m/min, astfel încât să ai mai multă flexibilitate în funcție de esența lemnului pe care dorești să-l rindeluiești. Schimbarea vitezelor se realizează simplu prin intermediul unei manete din dreptul mesei de rindeluire la grosime.

 

 

Ai garanția unei prelucrări curate: exhaustare eficientă 

Sistemul de exhaustare se rabatează în câteva secunde atunci când faci schimbul între operația de îndreptare și degroșare, fără să te incomodeze în prelucrare, iar designul capotei contribuie la realizarea unei exhaustări eficiente a așchiilor indiferent de mărimea lor. Extracția eficientă a resturilor rezultate din rindeluire nu contribuie doar la menținerea unei prelucrări curate, ci și la prelungirea duratei de viață a ansamblului de rindeluire și a întregului utilaj pentru că sistemul nu permite ca așchiile să afecteze componentele mașinii.

 

 

Ești mai flexibil și versatil în producție cu o singură mașină: masă orizontală de mortezat (opțional)

Felder CF 741 S Professional poate fi echipată cu dispozitiv de găurire și scobire (mortezare), astfel încât să beneficiezi de flexibilitate și randament ridicat cu o singură mașină în cele mai mici spații. Unitatea de găurire-scobire este montată pe masa de îndreptare. Masa de transport a unității de mortezare poate fi prevăzută cu dispozitive de găurire cu distanțe predefinite, în funcție de nevoile tale de prelucrare.

Vezi cât de ușor se montează și se folosește unitatea de mortezare:

 

 

FREZARE – CEPUIRE

Beneficiezi de flexibilitate la frezare: axuri de Ø30/ Ø40/ Ø50 mm, scule de frezare cu Ø240 mm

Cu mașina universală Felder CF 741 S Professional ești mai flexibil și versatil la frezare pentru că poți folosi axuri cu diametre de Ø30/Ø 40/Ø50 mm datorită capotei de 230 mm și a axului interschimbabil cu sistem de schimbare rapidă.

Mașina universală de tâmplărie Felder CF 741 S Professional este în standard cu ax de frezare cu diametru de Ø30 mm, ideal pentru frezarea clasică. Capota de frezare permite utilizarea sculelor cu diametrul maxim de Ø230 mm peste nivelul mesei, Ø180 mm deschiderea mesei și înălțime de prelucrare de 115 mm. Capota este prevăzută cu plăcuțe indicatoare pentru reglări fine cu ajutorul unei scale gradate între -5 și + 25 mm.

Motorul puternic cu structură din fontă masivă asigură o prelucrare constantă chiar și la cea mai mare viteză de prelucrare 3.500/6.500/8.000/10.000 rpm. Cureaua de transmisie cu profil POLY-V transmite 98% din puterea dezvoltată de motor, astfel că întreg grupul de prelucrare beneficiază de putere maximă generată de motor.

 

 

Schimbi ușor și rapid axul de frezare și reduci timpul de reglare: sistem de schimbare rapidă a axului Quick-Change®, fără scule și fără resetarea parametrilor

Proiectat pentru o versatilitate mai mare, axul de frezare Felder cu sistem de schimbare rapidă Quick-Change® se diferențiază prin înlocuirea rapidă și facilă, fără modificarea sau resetarea parametrilor stabiliți pe mașină. Nu trebuie să faci mai mult de 2 mișcări ale mâinii și înlocuiești complet axul de frezare în mai puțin de 1 minut.

Acest lucru permite să scoți axul împreună scula prelucrătoare și să îl înlocuiești cu axuri de diferite diametre sau chiar cu axul de mare viteză pentru turații de 15.000 rpm (opțional). Avantajul acestui sistem este că prin schimbarea axului nu se modifică sau resetează parametrii stabiliți pe mașină. Astfel, economisești timpul pe care l-ai fi dedicat restabilirii cotelor de frezare.

 

 

Reglezi rapid și precis cotele de frezare: capotă cu reglare MULTI-fină (optional)

Sistemul de reglare MULTI-fină al capotei de frezare permite o reglare rapidă, sigură și precisă a cotelor luând în calcul atât diametrul sculei de prelucrare, cât și adâncimea de prelucrare dorită. Sistemul de reglare MULTI-fină asigură repoziționarea automată după demontarea acesteia și a riglei de bazare fără să fie nevoie să refaci reglajele. Urmărește în video-ul de mai jos cum se folosește capota de frezare cu reglare MULTI-fină.

 

 

Poți regla electric înălțimea și înclinarea axului: pachet de comandă și control Power-Drive pentru frezare (opțional)

Îți poți ușura munca și poți câștiga timp în același timp atunci când reglezi mașina datorită pachetului de comandă cu afișaj electronic digital Power-Drive. Acesta permite reglarea electrică a înălțimii și înclinarea axului de frezare direct din panou cu precizie de zecime de mm.

 

 

Prelucrezi orice fel de piese în siguranță: înclinarea axului de frezare 90° – 45° cu sistem Easy-Glide®

Înclinarea axului frezei în interior este standard pe orice mașină de frezat Felder Group. Pe lângă posibilitățile de prelucrare pe care înclinarea axului de frezare în interior le oferă, acesta asigură mai multă siguranță în operare, un grad ridicat de finisare și înlăturarea optimă a așchiilor și posibilitatea folosirii unui dispozitiv de avans mecanic. Comparativ, înclinarea axului spre exterior este periculoasă și prezintă dezavantaje serioase la nivel de operare, precum risc crescut de accidente, limitarea grosimii piesei, imposibilitatea folosirii unui avans mecanic al piesei, iar finisarea este mai scăzută și aspirarea așchiilor mai dificilă.

Înclinarea axului de frezare al mașinii universale de tâmplărie Felder CF 741 S Professional se realizează prin sistemul unic în lume de înclinare a grupului de prelucrare Easy-Glide® dezvoltat și brevetat de Felder Group.

 

 

Realizezi cepuiri cu maximă precizie și confort: sistem de glisare a mesei mobile X-Roll®

Sistemul de glisare a mesei mobile X-Roll® nu îți garantează doar o tăiere precisă și constantă a pieselor, ci asigură și o cepuire precisă și confortabilă, astfel încât să ai siguranța îmbinărilor perfecte.

Sistemele de glisare tradiționale folosesc bile sferice în timp ce sistemul X-Roll® folosește role cilindrice poziționate inteligent în „X” pentru distribuirea uniformă a greutății. Un sistem de glisare cu bile sferice are doar un singur punct de contact (între bilă și calea de rulare). Cu timpul, acest punct unic va genera un „joc” nedorit mesei mobile.

 

 

Adaptezi viteza de frezare în funcție de esența lemnului și de sculele de frezare folosite: 4 viteze de prelucrare

Felder CF 741 S Professional îți oferă posibilitatea de a prelucra diferite tipuri de lemn pentru că poți adapta viteza de prelucrare în funcție de esența lemnului, dar și în funcție de sculele de frezare pe care le folosești. Beneficiezi de 4 trepte de viteză în variantă standard: 3.500, 6.500, 8.000 și 10.000 rpm.

 

Poți realiza lucrări de finețe: posibilitatea de echipare cu ax de mare viteză de 15.000 rpm (opțional)

Atunci când alegi configurațiile pentru utilaj, poți opta chiar pentru echiparea mașinii cu ax de mare viteză pentru lucrări fine în locul celui de Ø30. Acesta va rula cu 15.000 rpm.

 

 

Poți să-ți ușurezi prelucrarea la frezare: dispozitiv de avans mecanic (opțional)

Dacă îți dorești siguranță și mai mult confort în operare, îți poți dota mașina cu sistem de avans mecanic pentru operațiunea de frezare. Acesta aplică o presiune constantă asupra piesei și îi asigură un traseu lin, fără întreruperi. Astfel, dispozitivul de avans mecanic contribuie la mai multă precizie și la reducerea considerabilă a erorilor umane în prelucrare, mai ales atunci când prelucrezi piese grele și cu dimensiuni mari unde menținerea constantă a avansului este dificil de realizat.

Dacă optezi pentru un dispozitiv de avans mecanic, se recomandă echiparea utilajulului cu braț de înclinare a dispozitivului în afara mesei de lucru, astfel încât să nu trebuiască să demontezi dispozitivul atunci când treci la operația de tăiere.

 

 

Poți lucra cu mai puțin efort și siguranță sporită: sistem pneumatic de prindere a pieselor cu înălțime de 95 mm (opțional)

Felder CF 741 S Professional îți permite să folosești sistem pneumatic de prindere a pieselor pe masa mobilă. Acest sistem poate fi folosit pe orice fierăstrău circular sau mașină de frezat cu masă mobilă Felder Group. Ușor de reglat datorită ajustării pneumatice, sistemul de prindere a pieselor îți oferă siguranță sporită și mai puțin efort în operare datorită fixării puternice a piesei cu o forță de aproximativ 120 kg. Sistemul este un real sprijin atunci când prelucrezi piese cu dimensiuni mari și grele.

 

 

Ai garanția unei aspirări eficiente: dublă exhaustare și aspirare eficientă

Aspirarea rumegușului se realizează prin capota axului și sub arborele frezei, ceea ce asigură maximum de colectare a rumegușului rezultat în urma frezării, astfel încât unitatea de prelucrare să nu fie afectată de resturile de lemn. Pe termen lung, exhaustarea eficientă contribuie la menținerea calității unității de prelucrare pentru mai mult timp, fără să-i fie afectată performanța de prelucrare.

 

 

Puteți vedea un proiect de cadă din lemn realizat în totalitate cu CF 741 mai jos.

 

 

Dacă ai nevoie de mai multe detalii, consultanții Felder Gruppe România îți stau la dispoziție la numărul de telefon 0731 335 337. Pentru informații complet actualizate legate de acest utilaj, solicită ofertă.

 

Greutate 1010 kg
Înălțime de tăiere

Lungime de tăiere

Lățime maximă

410 mm

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Mașină universală de tâmplărie cu 5 operații FELDER CF 741 S Professional cu masă suport, pentru tăiere, frezare/cepuire, îndreptare, rindeluire la grosime, găurire-scobire”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *